Inici Destacats La igualadina Carolina Telechea, al Congrés dels Diputats

La igualadina Carolina Telechea, al Congrés dels Diputats

COMPARTIR

El nomenament d’Ester Capella com a nova consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, fet públic aquest dissabte pel president Quim Torra, portarà la igualadina Carolina Telechea al Congrés dels Diputats.

Capella haurà de renunciar a l’escó del grup parlamentari d’ERC a la cambra i donarà pas a Telechea, que era la següent a la llista per Barcelona d’ERC a les darreres eleccions al Congrés dels Diputats.

Carolina Telechea, que és regidora d’ERC a l’Ajuntament d’Igualada des de l’any 2015, és llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona amb Postgrau en Práctica Jurídica de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona. Col·legiada des de l’any 2006, exerceix amb despatx propi a Igualada i a Barcelona des de l’any 2011.

Anteriorment ha estat treballant al Consell Comarcal de l’Anoia com a tècnica del Servei d’Assessorament Tècnic als Ajuntaments i com a tècnica de l’Oficina Comarcal d’Atenció al Consumidor, i a l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui com a coordinadora – tècnica responsable del Projecte d’Intervenció Integral del Barri de Sant Maure.

Més d’un segle sense diputat anoienc a Madrid

Telechea serà la primera dona de l’Anoia que arriba al Congrés i, a més, serà la primera representant de la comarca després de Joan Godó i Llucià. Aquest industrial igualadí, que dirigí La Igualadina Cotonera, va ser alcalde de la ciutat i fou escollit diputat a les eleccions generals espanyoles de 1910. Godó fou diputat pel Partit Liberal durant una legislatura, fins l’any 1914.

Abans i després de Godó, dos anoiencs van tenir importants responsabilitats al govern d’Espanya. El calafí Laureà Figuerola fou nomenat el 1868 ministre d’Hisenda del govern de Serrano, durant el que va impulsar l’adopció de la pesseta com a mondea única arreu de l’Estat. L’enginyer i militar Pere Vives Vich va ser nomenat, el 1923, ministre de Foment després de la proclamació de la dictadura de Primo de Rivera.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*