Inici Atletisme La igualadina Anna Noguera, campiona d’Espanya de Triatló

La igualadina Anna Noguera, campiona d’Espanya de Triatló

Anna Noguera, juntament amb Pablo Dapena, es proclamava el passat diumenge 22 d’octubre campiona d’Espanya de Triatló de Llarga Distància en la prova que es va celebrar a Eivissa. El gallec va invertir un temps de 5h 59min i 39 seg en completar un recorregut de 4 quilòmetres de natació, 120 de ciclisme i 30 de cursa a peu. La Igualadina, 33a de la general, va invertir-hi 6h 52min i 23seg.

Com ja s’anticipava en la prèvia, en categoria femenina el Campionat va ser cosa de quatre: Helene Alberdi (Euskadi) liderà la prova en el segment de la natació amb 55min58seg, als seus peus sortia María Pujol (Andalusia) i gairebé a 3min Dolça Ollé i Anna Noguera.

Fou Noguera la que trencava la prova definitivament en el segment ciclista amb un parcial de 3h35min19seg baixant-se primera amb 5min de marge sobre María Pujol, 7min15 sobre Dolça Ollé i 10min sobre Alberdi.

Anna Noguera sortia a afrontar els 30km a peu sabent que era la millor corredora i portava molt avantatge. Al pas per el km10, Anna augmentava fins a 6minuts la diferència amb Pujol i a 12minuts amb Helene i Dolça que es jugaven la tercera posició. Finalment Anna s’imposava sobradament amb un temps de 6h52min23seg i un parcial a per de 2h12min56seg. María Pujol finalitzava segona a 12min32seg i Helene Alberdi tercera a 16minuts.

D’aquesta manera la del CAIgualada s’adjudicava també la Copa d’Espanya de Triatló de Mitja Distància amb tres victòries i el millor parcial en el segment ciclista també li suposava emportar-se el Trofeu Iberdrola Universo Mujer.

Per part del CAIgualada, també hi va haver la participació de Joan Montaner, obtenint una 95ena posició de la general i una 7ena en el seu grup d’edat amb un temps total de 7h 41 min 05seg.