Inici Atletisme La igualadina Anna Noguera, campiona d’Espanya de triatló de mitja distància

La igualadina Anna Noguera, campiona d’Espanya de triatló de mitja distància

El passat 26 de maig a Guadalajara es va disputar el campionat d’Espanya de triatló de mitja distància.

El sector de natació es va celebrar a Azud de Pareja, amb 1900n, sortint en vàries tandes degut a l’alt número de participants (900). El segment ciclista va ser de 88km com els anys anteriors, amb 4 pujades no gaire fortes. En el segment de carrera a peu, de 21km si que va patir canvis respecte anys anteriors, ja que es va fer pel centre de la ciutat de Guadalajara, que enguany és Ciutat Europea de l’esport.

En categoria femenina, Xisca Tous va sortir sola de l’aigua amb 1’45” sobre el trio de favorites format per Helene Alberdi, Anna Noguera i Núria Rodríguez.

El segment de ciclisme va sentenciar la prova, ja que l’Anna Noguera amb un parcial de 2h31’14” va prendre el cap de cursa cap al km20 i va arribar sola a la T2 amb gairebé 10’ d’avantatge sobre la Xisca Tous que també va arribar sola a la T2.

Els 21km de cursa a peu van començar una Anna Noguera administrant la seva avantatge sobre les seves tres perseguidores. Finalment l’Anna va guanyar la prova amb un registre de 4h26’54” i on la mitja marató la va fer amb 1h24’31”. A més de 15 minuts va entrar la 2a classificada, Estefanía Gómez i 1 minut més tard la tercera classificada Helene Alverdi.