Inici Societat Igualada vol triplicar el nombre d’alumnes universitaris amb un nou campus de...

Igualada vol triplicar el nombre d’alumnes universitaris amb un nou campus de la salut

COMPARTIR
Imatge simulada de com podria ser el futur campus de la salut d'Igualada. Agost 2017. (horitzontal)

L’Ajuntament d’Igualada s’ha proposat convertir la capital de l’Anoia en ciutat universitària des que l’any 2014 va inaugurar el Campus Universitari, amb estudis adscrits a la UPC. Ara, la ciutat farà un pas endavant amb l’aliança que ha segellat amb la Universitat de Lleida, que li permetrà ampliar els estudis de grau i postgrau. El pla, que es presentarà públicament l’1 de setembre amb la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, té el repte d’assolir els dos mil estudiants a mig termini –mil de grau i mil més de postgrau i màsters- i també inclou la construcció d’un nou Campus de la Salut i d’una residència universitària amb una seixantena de places.

La fita suposaria triplicar el nombre actual d’estudiants universitaris a la capital de l’Anoia, d’uns 400 alumnes al Campus Universitari que ofereix quatre graus, un màster oficial, un màster professional, quatre postgraus i una càtedra.

“Està tot en marxa per convertir Igualada en una ciutat universitària”. L’alcalde de la capital de l’Anoia, Marc Castells, té clar que el futur d’una ciutat passa per la seva aposta pel coneixement i, per aquest motiu, s’ha proposat convertir la ciutat que governa en un referent en el món universitari.

L’alcalde es mostra “satisfet” pel fet que Igualada oferirà uns estudis que “seran públics, flexibles, duals, propers a la indústria i amb una fort índex d’inserció laboral”.

Nou Campus de la Salut

Un dels objectius és reforçar els estudis vinculats amb el camp de la salut tenint en compte que Igualada compta amb l’únic hospital simulat de tot l’Estat, el 4D Health. Castells ha avançat que en aquests moments s’estan fent obres perquè el centre de simulació en salut tingui quatre aules de formació noves. A la resta d’instal·lacions de l’antic hospital és preveu construir un Campus de la Salut. L’objectiu és impartir-hi el grau en infermeria que actualment es fa al Campus Universitari i portar-hi nous estudis de l’àmbit de la salut.

Una residència universitària a l’antic hospital

Dels estudiants universitaris que actualment acull Igualada, el 25% són de la comarca, el 20% de la resta de Catalunya, i el 50% provenen de fora. Això ha fet que l’Ajuntament hagi constatat una major mancança de pisos de lloguer. Per aquest motiu, el projecte universitari inclou també la construcció d’una residència d’estudiants amb capacitat per a una seixantena de places. L’equipament, que es vol posar en marxa a finals del 2019, s’ubicarà al recinte de l’antic hospital d’Igualada.

El mateix recinte de l’antic centre sanitari acollirà el nou campus universitari centrat en l’àmbit de la salut. En el darrer ple municipal es va aprovar una modificació urbanística per permetre el canvi d’usos. Ara la Generalitat “pot tardar uns quatre o cinc mesos” en donar-hi el vistiplau, segons l’alcalde Marc Castells, que espera tenir el projecte executiu aquest any per licitar les obres el 2018.

Mar Martí / ACN

FER UN COMENTARI

*