Inici Destacats Igualada vol aconseguir els estudis de Medicina, Psicologia i Dret i arribar...

Igualada vol aconseguir els estudis de Medicina, Psicologia i Dret i arribar als 1.500 estudiants l’any 2030

COMPARTIR

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha avançat aquest dimecres que estan treballant per captar els estudis de Medicina, Psicologia i Dret -vinculats a la UdL- en els propers anys i arribar als 1.500 estudiants universitaris el 2030. Castells ha dit que el mes de febrer s’inaugurarà el nou Campus Salut, que tindrà capacitat per a 500 estudiants, i acollirà el grau en Infermeria i el doble grau en Nutrició Humana i Dietètica i Fisioteràpia. També a principis del 2024 s’iniciaran les obres per ampliar el Campus Universitari -ubicat al Pla de la Massa- amb quatre noves aules de 50 estudiants. Per altra banda, el consistori també està treballant per poder fer una residència, ja que dels 800 estudiants universitaris actuals, 565 són de fora.

En el marc de la roda de premsa de valoració dels primers 100 dies de govern, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha anunciat que estan tenint «converses» amb la Universitat de Lleida per poder ampliar els estudis universitaris i tenir els graus de Medicina, Psicologia i Dret. Castells ha dit que el projecte està en una «fase embrionària» però ha deixat clar que «hi ha bona voluntat i és una necessitat de país». Si arriben aquests estudis, l’alcalde ha dit que l’objectiu és que l’any 2030 la ciutat tingui 1.500 estudiants universitaris.

Castells ha avançat que està previst que el proper mes de febrer s’inaugurin les instal·lacions del Campus Salut, ubicat al Passeig Verdaguer, i que ha d’acollir el grau en Infermeria i el doble grau en Nutrició Humana i Dietètica i Fisioteràpia. També seria l’espai que acolliria el futur grau en Medicina. Aquest edifici té una capacitat per a 500 estudiants però l’alcalde ha avançat que s’ha fet amb la previsió que les instal·lacions es pugui ampliar en un futur. L’edifici que sí que s’ampliarà és el del Campus Universitari d’Igualada, ubicat al Pla de la Massa, on a principis de l’any que ve s’hi faran quatre aules noves amb una capacitat de cinquanta estudiants per a cadascuna d’elles.

Sobre la construcció d’una residència d’estudiants a la ciutat, Castells ha explicat que tots els operadors privats demanen que, com a mínim, tingui un centenar de places i que «la ciutat tingui almenys un miler d’estudiants». En aquest sentit, ha dit que estan estudiant «diferents emplaçaments» que podrien ser susceptibles per acollir una residència universitària i ha avançat que la fórmula seria una «concessió pública». De fet, dels 800 estudiants universitaris actuals que hi ha a Igualada, 565 són de fora de la ciutat.

Sobre els altres reptes d’aquesta legislatura, l’alcalde ha apuntat que hi ha la renovació del Passeig Verdaguer aprofitant el soterrament de l’estació de tren; els parcs empresarials d’Igualada-Òdena; la renaturalització del riu Anoia; la recuperació de les aigües freàtiques; i la finalització del Parc Central amb la construcció d’un auditori.

Mar Martí / ACN

FER UN COMENTARI

*