Inici Destacats Igualada viurà al juny un Rèquiem de Mozart participatiu

Igualada viurà al juny un Rèquiem de Mozart participatiu

COMPARTIR

En motiu de la conmemoració del 60 anys de la primera interpretació del Requiem de Mozart l’any 1958, amb cors i músics igualadins sota la direcció del mestre Joan Just i Bertran (a la imatge superior), s’ha volgut homenatjar al mestre Just i l’esdeveniment que va costar els seus esforços en una època que no era gens fàcil, amb una nova interpretació “igualadina” on es convida a tots cantaires que ho desitgin a participar-hi. La interpretació tindrà lloc el proper 9 de juny a la Basílica de Santa Maria amb l’orquestra professional anoienca Terres de Marca i sota la direcció de Josep Miquel Mindán.

Per a que això sigui possible es convida a tothom qui desitgi participar-hi, a inscriure’s segons el seu perfil. Es distingeixien tres perfils: A/ Cantaires amb lectura musical poc fluida o sense coneixements de lectura musical, B/ Cantaires amb un nivell musical alt (Grau Mitjà), però que no han cantat mai el Requiem. C/ Cantaires que ja han cantat el Requiem alguna vegada. Pels cantaires del perfil A s’han organitzat uns assajos preparatoris de lectura, de 2 assajos al mes des del mes de gener fins el mes d’ abril. Els assaigs tindran lloc a l’Escola de Música d’Igualada i s’iniciaran el proper 15 de gener. Per a més informació us podeu adreçar a requiemigualada@gmail.com

Pot inscriure’s qualsevol persona que estigui interessada i tingui i interés pel cant coral sense que necessàriament formi part de cap agrupació coral actualment, sempre i quan s’adequï al perfil que li correspon. La iniciativa és impulasada per una Comissió formada per l’ocasió que emana de l’entitat Contrapunt i que té el patrocini de l’Ajuntament d’Igualada.

Recordem que el cèlebre “Requiem de Mozart” va ser la darrera obra del geni de Salzburg, composta l’any 1791 i que va deixar inacabada. Una obra envoltada de llegenda i que la pel·lícula Amadeus (1984, Milos Forman) va acabar d’afavorir, tot i que l’obra ha gaudit des de sempre d’una gran estima i devoció pels músics i melòmans així com també pel gran públic a causa principalment de la seva gran força expressiva.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*