Inici Destacats Igualada viu amb entusiasme un Sant Jordi atípic al Passeig Verdaguer

Igualada viu amb entusiasme un Sant Jordi atípic al Passeig Verdaguer

COMPARTIR

Les places i carrers de Catalunya han rebut un degoteig constant de visitants aquest divendres amb motiu de la celebració de la diada de Sant Jordi. Igualada ha tret les tradicionals parades de llibres i roses al carrer en un espai perimetrat amb controls d’aforament per complir les mesures sanitàries de la covid-19.

Il·lusió, entusiasme i esperança són les paraules que més se senten aquest divendres entre els paradistes de roses i llibres. Rosa Maria Jorba, de la floristeria Viver del Rec d’Igualada, explica que, des de primera hora del matí, està observant que la gent té “moltes ganes de comprar, de sortir al carrer, passejar i, sobretot, de conviure”. “És un Sant Jordi que vivim amb moltíssima il·lusió i entusiasme”, relata.

A Igualada l’espai de parades de llibres i roses s’ha instal•lat al Passeig Verdaguer, entre les cruïlles del carrer Òdena i de Sant Magí. Ja va ser el lloc on es va celebrar la Nit de Llibres i Roses el passat 23 de juliol. L’espai de venda està delimitat, té controls d’aforament i dispensadors de gel hidroalcohòlic a les entrades. En total hi ha una vintena de parades, entre floristeries i llibreries. Des de la llibreria Llegim, la seva responsable, Isabel Casas, diu que aquest any segur que serà millor que el passat, ja que “com a mínim podem celebrar la diada el dia que toca”. Tot i això, explica que el Sant Jordi d’estiu també va ser “força bo” i augura un “bon Sant Jordi dins de la situació de pandèmia”.

El Nil i el Robert són dos amics que aquest matí passejaven pel Passeig Verdaguer d’Igualada buscant un llibre. “És un dia molt especial i teníem moltes ganes de viure la diada al carrer”, asseguraven. També té moltes ganes de celebrar la diada la Rosa, que l’any passat no va celebrar el Sant Jordi d’estiu per “por” als contagis. Aquest any, però, assegura que tenia moltes ganes de sortir al carrer i, a més, creu que “està tot molt ben controlat”.

Mar Martí / ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*