Inici Destacats Igualada viu els Premis Neptú més femenins

Igualada viu els Premis Neptú més femenins

COMPARTIR

Igualada ha viscut aquest diumenge una nova edició de la gran festa esportiva de la ciutat, la cerimònia dels Premis Neptú, que en aquesta ocasió han dedicat una especial atenció a l’esport femení. Ha estat per aquest motiu, que l’acte ha estat presidit per les quatre tinentes d’alcalde de l’Ajuntament, Carme Riera, Marisa Vila, Patricia Illa i Carlota Carner. L’alcalde, Marc Castells, també hi ha assistit, però sense participar ni els parlaments ni el lliurament dels premis, que ha tingut la presència d’Oriol Marcé, subdirector General d’Activitats Esportives i Infraestructures de la Generalitat.

Com és habitual, la cerimònia s’ha dividit en dues parts. La primera, dedicada a les escoles ha consistit en el lliurament a les mencions als esportistes escolars masculins i femenins més destacats de primària i secundària de cada centre escolar igualadí. I també s’ha atorgat un premi a Jordi Rojas i Glòria Rojas, dues persones que han dedicat els seus esforços a la promoció de l’esport escolar.

La segona part de la cerimònia ha estat protagonitzada pels clubs i entitats i l’esport de competició oficial. El lliurament de premis ha començat precisament amb les mencions als esportistes masculí ifemení més destacat de cada club local. Aquesta és la llista de disticions:

-Premi Neptú a l’esportista més destacat d’esport individual per a Marc Sánchez (Club Atlètic Igualada)
-Premi Neptú a l’esportista més destacada d’esport individual per a Cora Salas (Club Atlètic Igualada)
-Premi Neptú a l’esportista més destacat d’esport col·lectiu per a Carles Fons (CB Igualada)
-Premi Neptú a l’esportista més destacada d’esport col·lectiu per a Teresa Bernadas (Club Patí Voltregà)
-Premi Neptú a l’esportista promesa més destacat per a Aleix Marimon (Igualada Hoquei Club)
-Premi Neptú a l’esportista promesa més destacada per a Carla Bisbal (Club Atlètic Igualada)
-Premi Neptú per a l’ equip base masculí més destacat per a l’Infantil A del Club
Handbol Igualada
-Premi Neptú per a l’equip base femení més destacat per a l’Infantil A del Club
Bàsquet Igualada
-Premi Neptú per a l’entrenador/a més destacat per a Jordi Martí (Club Bàsquet
Igualada)
-Premi a l’esdeveniment esportiu per a la final de la Supercopa de Catalunya d’Handbol (Club Handbol Igualada) i per al Campionat d’Espanya de Clubs de Frontennis Olímpic (Club Frontennis Igualada)
-Menció especial a Club Bàsquet Igualada i Escola Pia per la capitalitat del bàsquet
femení
-Reconeixement personal a Laura Orgué Vila

A l’hora dels parlaments, Carlota Carner ha afirmat que “volem aprofitar els nostres jocs olímpics, els premis Neptú, per donar-vos les gràcies a tots i totes per seguir lluitant per la igualtat, el respecte, l’esforç i el treball en equip. Tots i totes intenteu posar el vostre granet de sorra: uns, potenciant l’esport femení amb clubs només de noies; d’altres, trencant estigmes d’esports en què tradicionalment només hi havia dones i potenciant la presència masculina, o bé treballant perquè les noies no abandonin l’esport quan arriben a l’ESO”. Mentre que Patricia Illa ha destacat que “seguirem posant el nostre granet de sorra a favor de l’esport femení i establirem a partir d’aquest any un nou reconeixement als premis Neptú que premiï el treball de clubs i entitats a favor de l’esport femení. També continuarem potenciant el nombre de noies que practiquen esport a les subvencions que donem als clubs, i seguirem comptant amb els premis d’excel·lència esportiva per a tots els esportistes, i inclourem una puntuació especial per a totes aquelles dones que optin al premi”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*