Inici Festes Igualada viu els actes centrals de la Festa del Sant Crist

Igualada viu els actes centrals de la Festa del Sant Crist

COMPARTIR

La festa del Sant Crist d’Igualada va viure durant els dies de Pasqua els seus actes centrals. El Divendres Sant tingué lloc el viacrucis a l’església del Roser, mentre que el Dilluns de Pasqua a les vuit del vespre i a la Basílica de Santa Maria, tingueren lloc les Vespres Solemnes i Eucaristia, presidides pel P. Jesús de Barcelona, guardià dels Caputxins, i solemnitzades pel Cor de Vespres.

El dimarts de Pasqua dia 3 d’abril fou la diada central de les festes. A les 11 del matí, i sota la presidència del Bisbe de Vic Mn. Romà Casanova, tingué lloc la Missa Solemne, amb una bona munió de concelebrants, i amb la presència també de les autoritats civils, encapçalades per l’alcalde Marc Castells. Tingué cura de la part musical la Coral de Santa Maria.

Després de la celebració, un gran concert a càrrec del quartet musical Mezzos, que amb una interpretació molt acurada, deleità el públic present amb peces de diferents estils musicals.

Ja a la tarda, la tradicional processó en honor al Sant Crist, que comptà amb la participació d’una bona munió de banderes i estandards de diferents entitats de la ciutat, que s’uniren al tradicional homenatge a l’Espòs de Sang, acompanyats per la Banda de Música d’Igualada, davant una nombrosa presència de devots fidels participant de la processó i contemplant el seu pas pels carrers del centre de la ciutat. En arribar la processó a l’església del Roser, Elisabet Farrés, acompanyada a l’orgue per Lluís Victori, interpretà el sonet verdaguerià “A Igualada, en el centenari del Sant Crist”, musicat per Daniel Mestre.

Després d’aquest emotiu moment, la processó arribà a la Plaça Pius XII, on Bitrac Dansa, com ja ve essent tradicional, interpretà la Moixiganga d’Igualada, que representa brillantment escenes de la passió, mort i resurreció de Nostre Senyor Jesucrist.

Després de l’actuació de la Moixiganga, la processó encaminà el seu tram final fins a retornar a la Basílica de Santa Maria, on es produí la tradicional veneració de la imatge per part d’una gran gernació de fidels, després de la qual es celebrà la Missa Vespertina presidida per Mn Joan Sanglas, arxiprest de l’Anoia Segarra. Tingué cura de la part musical l’Schola Cantorum.

Dissabte, missa de retorn de la imatge a la seva capella

El proper dissabte dia 7 d’abril, a les vuit del vespre, i a la Basílica de Santa Maria, tindrà lloc l’eucaristia de final de festes, que sempre finalitza amb el trasllat de la imatge des del manifestador de l’Altar Major fins a la seva capella. Presidirà l’eucaristia Mn. Xavier Bisbal, prior eclesiàstic, i serà la coral de Santa Maria qui tindrà cura de l’acompanyament musical.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*