Inici Societat Igualada, Montbui i Vilanova, entre els municipis que activen els seus plans...

Igualada, Montbui i Vilanova, entre els municipis que activen els seus plans per la previsió de nevades

COMPARTIR

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del pla d’emergències per nevades NEUCAT davant un nou episodi de nevades generalitzades, que arribaran segons la previsió a cotes baixes i per les afectacions que es poden produir. També s’ha emès un avís de risc per fred per aquesta matinada i la propera. Amb aquesta previsió, els ajuntaments d’Igualada, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí han activat els seus plans municipals de protecció civil.

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que fins el dimecres a la tarda hi haurà un episodi de nevades generalitzades a tota Catalunya. La cota de neu es trobarà entorn dels 200 metres amb tendència a baixar fins el nivell del mar en alguns moments puntuals. A l’Anoia es poden acumular gruixos de fins a 10 centímetres de neu en qualsevol cota.

Després d’una pausa dimarts a la tarda, al vespre de dimarts arribarà un segon front més intens i que s’allargarà fins al matí de dimecres. Es preveu que al litoral podrà nevar i puntualment deixar gruixos de fins a 3 cm, mentre que a la resta del territori es podran registrar fins a 10 cm de gruix de neu acumulada en general i al Prepirineu es podran superar els 20 cm.

El dimecres al matí la cota de neu anirà pujant progressivament de sud a nord i l’episodi s’allargarà fins la tarda però restringint-se al vessant sud del Prepirineu.

Les diferents administracions han activat accions preventives a la xarxa viària, així com un dispositiu en permanent contacte amb el departament d’Ensenyament i amb els Consells Comarcals. A hores d’ara no hi ha cap restricció a l’obertura de centres educatius ni de rutes de transport escolar per aquest dimarts. En funció de l’evolució del fenomen i les possibles afectacions es decidirà si hi ha algun canvi.

Aquest dilluns i dimarts al matí, si es compleix la previsió, és possible que hi hagi afectacions en diferents vies del país, tant secundàries com principals. Quan comenci a nevar cal circular per la dreta i evitar avançaments per deixar un carril lliure per les llevaneus. Aquests dies cal circular amb cadenes al portaequipatges en tot el territori. Cal evitar iniciar els desplaçaments un cop ha començat a nevar.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*