Inici Festes Igualada i Tous viuen les caramelles

Igualada i Tous viuen les caramelles

COMPARTIR

La Pasqua i els dies posteriors han tornat a deixar una de les imatges més tradicionals pels carrers dels municipis anoiencs, les caramelles.

Caramelles del barri de Santa Caterina

Dissabte passat, els caramellaires del barri de Santa Caterina, Carme i Travessies van sortir novament al carrer, aquesta vegada per celebrar la vint-i-novena edició de les caramelles. La cantada va començar pels volts de les 4 de la tarda pels carrers del barri i va continuar pel centre de la ciutat.

Acompanyats de les guitarres, van cantar davant de botigues, establiments i balcons del barri. Tot seguit, els cantaries van passar per les rambles i per diversos carrers del centre d’Igualada.

El grup anava precedit, per un poni i un carret guarnit de festa per que ens pogués acompanyar a tots els recons, i no van faltar-hi pas ni els clavells ni la cistella i la ballesta tradicionals.

Enguany, la direcció musical va ser a càrrec de la Laura Vilaprinyó, a la que els cantaires agraeixen la seva tasca, així com el veïnat, els comerços i els propis participants. La jornada va acabar amb un sopar de germanor per a tots els cantaires.

La gatzara també celebra les Caramelles

També dissabte al matí, la Coral Infantil Gatzara va dur a terme les tradicionals caramelles tot recorrent els carrers cèntrics de la ciutat començant per la Plaça del Rei i passant pels comerços locals més emblemàtics de la ciutat fins acabar a la Plaça Pius XII on es va fer un vermut i unes danses de cloenda. Durant tot el matí els cantaires de 3 a 17 anys van entonar cants com ara l’himne gatzarenc, “Pa amb xocolata” o el “Cànon del rellotge” amb l’uniforme de la coral, el mocador vermell i la barretina.

I per no deixar de cantar, aquest divendres 13 d’abril els Més Grans de la Gatzara faran un concert dins de la programació de La Mostra Jove a les 20h a l’Escorxador.

Les centenàries caramelles de Tous

Des de les Caramelles de Tous volen donar les gràcies als més de 80 cantaires de totes les edats, des dels 6 als 75 anys que aquest any han participat de les nostres Caramelles. Un agraïment especial als dos co-directors ; als joves i no tant joves músics de Tous que posen l’acompanyament a les cantades ; i als ballesters i a les lloques que reparteixen les toies i clavells per tot el poble durant tota la celebració.

Aquest any i com a cloenda de l’edició d’enguany, el diumenge 22 d’abril faran una gran arrossada popular a Sentfores. La venda de tiquets es fa a la Farmàcia de Tous i al forn La Plaça (10€ adults i 7€ nens, fins a sisè de primària).

FER UN COMENTARI

*