Inici Cultura Igualada tindrà un nou Auditori al costat del Parc Central

Igualada tindrà un nou Auditori al costat del Parc Central

COMPARTIR

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha anunciat que la ciutat després d’exercir la Capitalitat de la Cultura Catalana 2022, iniciarà el procés per tenir un Auditori als terrenys municipals que hi ha al costat del Parc Central, entre el C/França i l’Av. de Catalunya.

Els passos inicials per la construcció d’aquest auditori han començat amb la contractació de l’arquitecte igualadí Pere Puig, que serà el responsable de redactar l’avantprojecte d’aquest edifici i de l’arquitecte Yves Chapon que ja ha estat contractat per redactar el pla funcional que tindrà l’objectiu de determinar tots els espais que s’hi hauran d’ubicar de les diferents disciplines i l’escola de música, el conservatori i l’escola de teatre municipal.

La ubicació d’aquest equipament completarà el projecte del Parc Central, que consta de tres fases: la primera que ja està completada és la gran esplanada verda on ja s’hi acullen grans esdeveniments. La segona, actualment en construcció és el gran parc infantil on hi haurà un skate parc, diversos jocs infantils de gran format, i es complementarà amb el biollac i els més de 150 arbres que hi estan previstos. L’última fase és l’anunciada aquest dimecres, on el nou auditori i el seu entorn naturalitzat, en serà el protagonista.

Segons l’ajuntament, aquest projecte es farà «escoltant les entitats que en seran les usuàries i per aquest motiu, es crearà un consell assessor format per membres de diverses disciplines artístiques que ha de treballar al costat de l’equip redactor, per fer d’aquest auditori un projecte cultural del màxim nivell».

Un projecte anunciat fa més de cinc anys

El projecte anunciat ara el va anunciar ja el mateix alcalde d’Igualada l’estiu de l’any 2017, durant un acte en el que feia balanç de meitat del mandat organitzat pel Col·legi de Periodistes. Els pressupostos de l’any 2019 ja contemplaven una partida de 30.000 euros per a la redacció de l’avantprojecte que ara -tres anys després- s’anuncia que redactarà l’arquitecte Pere Puig. El 2020, un cop anunciada la capitalitat de la Cultura catalana, Castells va assegurar que havia arribat el moment de construir l’auditori.

FER UN COMENTARI

*