Inici Societat Igualada tindrà un espai per al record dels nadons que moren durant...

Igualada tindrà un espai per al record dels nadons que moren durant la gestació

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Igualada té previst crear un espai dedicat al dol perinatal perquè les famílies que han perdut un nadó durant la gestació tinguin un lloc de record, que estarà ubicat concretament al costat de l’entrada del recinte del cementiri nou. La previsió és que aquest espai estigui obert al voltant del 15 d’octubre, que és el Dia Mundial de la Perdua Perinatal.

Fermí Capdevila, regidor d’Entorn Comunitari i Cooperació, ha explicat aquest dimecres que la iniciativa es tira endavant arran d’una proposta de l’Associació Little Stars de la Catalunya Central, que dedica la seva activitat a donar suport a les famílies que han patit el tràngol de perdre nadons que han nascut sense vida o que han mort just després de néixer. Capdevila ha manifestat que “Igualada ha de ser sensible al dolor d’aquestes famílies, que han de passar un dol gairebé invisible per a la societat”.

La capital de l’Anoia se suma, doncs, a altres municipis com Calaf, Sant Cugat, Cervera, Torelló o Arenys de Mar, que també han incorporat als seus cementiris aquests espai de dol perinatal. Segons l’Idescat, l’any 2018 a Catalunya van morir tres nadons per cada mil naixements, tot i que si la gestació és de poques setmanes no hi ha obligació de notificar-ho.

COMPARTIR

2 COMENTARIS

  1. Vilanova del Camí ho va aprovar la setmana passada en una moció presentada per ERC Vilanova del Camí.
    Vilanova del Camí ha estat la primera de la Conca d’Òdena en fer aquest tipus d’homenatge als nadons no nats.
    Endavant Vilanova!!!

FER UN COMENTARI

*