Inici Societat Igualada tindrà un aparcament gratuït davant de l’hospital amb més de 200...

Igualada tindrà un aparcament gratuït davant de l’hospital amb més de 200 places

COMPARTIR

Aquesta setmana s’iniciaran les obres per la creació d’una nova zona d’estacionament gratuït amb places de zona blanca i taronja al davant de l’Hospital Universitari d’Igualada, a l’espai on actualment hi ha el dipòsit municipal de vehicles, que passarà a ubicar-se a la 2a planta de l’aparcament soterrat de l’hospital.

Marc Castells, alcalde d’Igualada, ha destacat que aquesta nova zona gratuïta es fa en un entorn “amb molta demanda d’aparcament per serveis com el Cap Nord i l’Hospital, també la Fundació Privada Àuria o la Comissaria dels Mossos, donem resposta als veïns del barri i als usuaris d’aquests serveis que demanaven més espai per poder aparcar i que es generes rotació en els estacionaments”.

La zona d’aparcament gratuït tindrà 207 places: 150 places en zona blanca, 51 en zona taronja (estacionament gratuïtament durant 1h 30min) i 6 places per persones amb mobilitat reduïda. Amb aquesta disposició, ha explicat Castells, “generem nou espai d’estacionament per als serveis i comerços alhora que garantim la rotació amb la zona taronja per aquelles persones que vagin a fer tràmits al CAP, a la Comissaria o a l’Hospital”.

Està previst que les obres d’arranjament de la nova zona d’aparcament gratuït s’enllesteixin en tres setmanes.

El dipòsit de vehicles, al pàrquing soterrat

El solar on s’habilitarà l’aparcament acull actualment el dipòsit municipal de vehicles. La intenció del govern municipal és traslladar aquest dipòsit a la segona planta del pàrquing soterrani de l’hospital, que mai s’ha arribat a obrir al públic.

El pàrquing de l’hospital, de 300 places, va entrar en funcionament l’any 2008 i, des de llavors, sempre ha tingut una ocupació discreta. L’any 2011 es va instaurar la gratuïtat de la primera hora, que va permetre incrementar sensiblement l’ús de l’aparcament.

L’aparcament va costar més de 4 milions d’euros a la Societat Igualadina Municipal d’Aparcament (SIMA), que va acumular pèrdues des del mateix moment en què va obrir al públic: 600.000 euros només en els dos primers anys.

 

2 COMENTARIS

  1. Si fins avui al pàrquing del hospital hi aparcaven pocs vehicles, a partir d’ara no hi aparcarà ningú. Ja podran tancar la primera planta i despedir el personal que hi treballa. Fa uns anys es va proposar que els vehicles retirats per la grua municipal els deixessin al pàrquing soterrat pro els tècnics municipals ho van desaconsellar pel risc de un incendi.

FER UN COMENTARI

*