Inici Destacats Igualada tanca la seva Primavera Gran

Igualada tanca la seva Primavera Gran

COMPARTIR

Un any més, les persones grans d’Igualada han pogut gaudir del seguit d’actes que, durant onze dies, s’han celebrat en el marc de la Primavera Garn, una iniciativa del departament d’Acció Social de l’Ajuntament i l’Associació de Gent Gran de la ciutat.

Aquest 2017, com a novetat, s’ha introduït l’homenatge a una persona gran de la capital de l’Anoia, en aquest cas al mestre Santané, trompetista amb dècades de destacada trajectòria. Al llarg de la Primavera Gran, però, hi ha hagut altres propostes musicals ben diverses: la Banda de Música d’Igualada, les harmòniques del Grup Néixer, les havaneres dels Pescadors de l’Escala o l’espectacle de playback titulat Llum i color.

També hi ha hagut vermuts, dinars i sopars de celebració, com el dels igualadins que enguany compleixen 80 anys o les parelles que celebren les noces d’or, i també el 30è aniversari de la Residència Pare Vilaseca. Tampoc han faltat les sortides i les excursions per a conèixer indrets de la geografia catalana.

Durant aquests dies s’han intentat refrescar temes més seriosos, com ara la tertúlia sobre lectures d’altres temps a la Biblioteca Central o una conferència sobre sexualitat i tercera edat, que sovint és un tema oblidat. En les activitats programades també han estat protagonistes les persones grans que estan en centres residencials o centres de dia, ja que se’ls ha ofert l’oportunitat de gaudir d’un dia diferent, coneixent el Casal del Passeig Verdaguer. Precisament, les propostes impulsades pel Casal del Passeig han tingut gran èxit d’assistència, gràcies a la col·laboració de l’Associació de Gent Gran i altres entitats, com l’Escola de Dansa del Consell Comarcal de l’Anoia i el Grup de Teatre de l’Esplai de Moià.

Des de l’organització es vol agrair a tothom que ha participat en les activitats o que ha contribuït a organitzar la Primavera Gran i, en conjunt, a fer d’Igualada una “Ciutat amiga de les persones grans”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*