Inici Bàsquet Igualada també serà la Capital del Basquet Femení 2019

Igualada també serà la Capital del Basquet Femení 2019

COMPARTIR

Igualada ostentarà la Capitalitat del Bàsquet Femení l’any 2019. Aquest dimecres han oficialitzat l’acord l’alcalde, Marc Castells, i el president de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), Joan Fa. Els han acompanyat la regidora d’Esports de l’Ajuntament, Rosa Plassa, el vicepresident de la FCBQ, Enric Prats, i el president del Club Bàsquet Igualada, Jordi Balsells.

D’aquesta manera, Igualada agafa el relleu de Girona com a capital del bàsquet català. Anteriorment, l’any 2017, ho va ser Sant Feliu de Llobregat. Aquesta és una iniciativa de la federació catalana, amb la intenció de potenciar el paper de la dona dins de l’esport, en el marc d’una mateixa localitat i al llarg de tot l’any, amb la col·laboració dels ajuntaments. La capitalitat d’Igualada, que comptarà també amb el suport de la Diputació de Barcelona i la secretaria general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, suposarà l’any vinent la celebració de diferents activitats, tallers, jornades i competicions de bàsquet femení a la ciutat.

Marc Castells ha assegurat que «aquesta era una aposta necessària per posar en valor la potència que té avui el bàsquet femení a casa nostra i reconèixer l’esforç dels clubs i esportistes que, al llarg de set dècades, han contribuït a impulsar-lo». El bàsquet es practica a la ciutat des de l’any 1925 i, des dels anys ’50, diferents clubs han jugat un paper important pel que fa als equips femenins, com l’Acadèmia Igualada, l’Acadèmia Cots, els Maristes, l’Escola Anoia i, evidentment, el CB Igualada i l’Escola Pia, que avui compten amb 13 equips i 139 jugadores i amb 3 equips i 35 jugadores, respectivament. Destaca igualment el fet que els Jocs Escolars de l’Anoia compten amb 48 equips femenins, el 3×3 van tenir l’any passat 43 equips femenins i 6 equips mixtes i, a banda, el campionat de bàsquet aficionat que organitza l’Ajuntament va comptar amb 6 equips més.

L’alcalde ha posat també de relleu l’aposta que s’està fent des del consistori per millorar les instal·lacions municipals, amb accions com la instal·lació de calefacció a la Sala de Barri, l’increment de l’oferta d’estacionament al complex esportiu de Les Comes i la construcció d’un nou pavelló, que s’enllestirà la propera primavera i que, segons ha avançat, s’estrenarà amb un partit de bàsquet femení.

L’Ajuntament d’Igualada emmarca aquesta Capitalitat del Bàsquet Femení 2019, en una altra distinció confirmada fa poques setmanes, la de Ciutat Europea de l’Esport 2019. Ser Ciutat Europea de l’Esport, una designació que atorga ACES Europe, significa que un municipi, no només ha tingut i té un esport federat destacat, sinó que acosta la pràctica de l’esport i l’activitat física al conjunt de la seva ciutadania, amb especial èmfasi en els més joves i les escoles, la gent gran i l’esport inclusiu.

L’anunci fet aquest dimecres s’emmarca, doncs, en un ampli programa d’esdeveniments i iniciatives que l’Ajuntament està enllestint de cara a l’any vinent: es preveu acollir competicions d’esport professional i abast internacional, proves esportives obertes a tothom i, sobretot, es vol fer un esforç molt important per acostar l’esport a totes les edats i tots els nivells.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*