Inici Societat Igualada és la segona ciutat on més es parla el català

Igualada és la segona ciutat on més es parla el català

COMPARTIR

Igualada és la segona ciutat catalana on més se sap parlar el català. Un 81,6% de la població. A poques dècimes se situa Sant Cugat del Vallès, que lidera el rànquing amb el 82,2% de la població. En tercera posició es col·loca Girona, amb el 80,3%. És una de les dades que s’extreuen de l’Informe de Política Lingüística 2015 de la Generalitat, que s’ha presentat aquest dimecres.

A la cua del rànquing de les poblacions que analitza l’estudi se situen Santa Coloma de Gramenet, on el 50,6% dels seus habitants declaren saber català, l’Hospitalet de Llobregat (54,7%) i Cornellà de Llobregat (57,2%). L’estudi contempla les cinquanta ciutats més poblades del país segons el cens de 2011.

L’Informe de Política Lingüística 2015 conté dades i indicadors referits a la situació de la llengua (coneixement i ús de les llengües de la població, usos del català al sector comercial, cultural, a l’ensenyament, la justícia, etc.), a l’acció de govern i a  la incidència que tenen les polítiques lingüístiques aplicades. Entre les conclusions que s’extreuen del document hi ha  el dinamisme de la llengua catalana en el món digital.

Informe de Política Lingüística 2015

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*