Inici Societat Igualada se sumarà a la Setmana Europea de la Mobilitat

Igualada se sumarà a la Setmana Europea de la Mobilitat

COMPARTIR

Del 16 al 22 de setembre, l’Ajuntament d’Igualada s’adherirà a la Setmana Europea de la Mobilitat. Un any més la ciutat apostarà per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Els objectius principals de la Setmana són principalment: estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, la prevenció d’accidents de trànsit i la reducció d’emissió de gasos; sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport; impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles; potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat i reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat.

Miquel Vives, regidor de Mobilitat ha explicat que la ciutat farà diversos actes. Es promourà el transport públic fent el dia del transport públic gratuït. Es faran talls de carrers per a promoure la pacificació del transit. Diverses activitats en format de caminades i descobriments de entorns naturals de la ciutat.

Vives ha destacat que, aquest any, l’Associació Ciclistes Urbans, s’incorpora a les activitats de l’ajuntament amb activitats pròpies i compartides. Vives ha agraït la seva participació i ha convidat a les altres associacions de la ciutat a promoure activitats en aquesta setmana els propers anys.

Per finalitzar Vives ha explicat que tot i la setmana de la mobilitat europea, des del govern “estem compromesos amb la mobilitat de la ciutat, impulsant la pacificació de la zona centre i de tota la ciutat, amb la millora de la seguretat viaria, i pensant a llarg temini amb el PMUS”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*