Inici Societat Igualada se suma a la reclamació d’un pacte d’Estat contra la violència...

Igualada se suma a la reclamació d’un pacte d’Estat contra la violència de gènere

COMPARTIR

Davant l’aprovació dels propers Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per 2017, les organitzacions de dones han convocat una #Alerta Feminista per denunciar i exigir que l’eradicació de les violències masclistes sigui un tema central i urgent a resoldre per part dels poders públics i la societat en general. La Plataforma Feminista de l’Anoia s’ha sumat a la convocatòria amb una concentració a la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada, aquest dilluns al vespre.

Insten a l’Estat Espanyol a un augment de 120 milions d’euros d’assignació pressupostària destinats a la igualtat i a la lluita contra la violència masclista i en el cas del Govern de la Generalitat “que les partides deixin d’estar supeditades a ‘la disponibilitat pressupostària’, perquè les vides de les dones s’han de garantir de manera clara i contundent”. A més d’Igualada, aquest dilluns s’han fet concentracions a Barcelona, Lleida, Terrassa, El Prat de Llobregat, Riba-roja d’Ebre, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Vic, Viladecans i Santa Coloma de Gramanet, on s’ha fet una tancada a l’Ajuntament. De manera simbòlica, totes les manifestacions han servit per reclamar un «pacte d’estat» contra la violència de gènere reflectit en els comptes.

La convocatòria es fa coincidir amb la setmana en la que previsiblement el Congrés discutirà i aprovarà l’última versió dels Pressupostos Generals pel 2017.

FER UN COMENTARI

*