Inici Societat Igualada s’agermanarà amb la ciutat francesa de Montluçon

Igualada s’agermanarà amb la ciutat francesa de Montluçon

COMPARTIR

Les ciutats d’Igualada i Montluçon continuen avançant cap al seu agermanament i actualment es treballa per a poder formalitzar el protocol corresponent durant la propera Festa Major, al mes d’agost. El passat cap de setmana, una delegació de l’Ajuntament encapçalada per l’alcalde, Marc Castells, amb l’Associació d’Agermanaments d’Igualada i les entitats culturals i tradicionals Dessota i Diables d’Igualada, van ser convidats pel batlle Daniel Dugléry a participar al Carnaval du Boeuf Villé, una de les seves principals festivitats. Montluçon pertany a la regió d’Auvergne-Rhône-Alps, té al voltant de 39.000 habitants i, tot i que històricament es va distingir per la mineria i la siderúrgia, actualment concentra la seva activitat econòmica en les indústries química i electrònica. Ara mateix, la capital de l’Anoia ja està agermanada amb Guimaraes (Portugal), Lecco (Itàlia) i Aksakovo (Bulgària).

La imatgeria igualadina viatja a França

Les entitats Dessota, gestors de la imatgeria festiva d’Igualada, i Diables d’Igualada,van participar de les celebracions del Boeuf Ville, festa carnavelesca. En estar els Gegants d’Igualada, en procés de restauració, van viatjar els Gegants del Poble Sec, els Gegantons Pia i Tomeu, i els quatre capgrossos de la ciutat, Rufus el traginer, Petra l’encantadora, en Mosca l’aviador i Martingales el músic.

Dissabte a la tarda, Dessota va participar en una tradicional festa de confetti. Al vespre, i abans del castell de focs, hi va haver balls de gegants, gegantons i capgrossos davant un bon nombre de públic. Els Diables d’Igualada, també van poder fer una petita demostració de foc amb masses i ceptrots, carregats de carretilles.

El diumenge era el dia gran de la festa. A les 3 de la tarda començava una gran Cercavila pels carrers de la ciutat, que estaven plens de gom a gom, la gent va gaudir dels balls de la imatgeria i el so de la gralla.

FER UN COMENTARI

*