Inici Societat Igualada s’adhereix a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura

Igualada s’adhereix a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Igualada s’ha adherit a la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebra a Catalunya del 16 al 22 de setembre. Es tracta d’una iniciativa que, amb el lema ‘Camina amb nosaltres’, promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com la visualització dels canvis possibles en l’ús de l’espai públic, la millora de la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

En el marc d’aquesta Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura 2019, l’Ajuntament d’Igualada durà a terme les següents activitats:

Autobusos urbans gratuïts durant el divendres 20 de setembre. El transport públic és l’alternativa per als desplaçaments dins de la ciutat. Per viatger i en relació amb un cotxe particular, un autobús emet a l’atmosfera un 40% menys d’òxids de nitrogen, un 80% menys d’hidrocarburs, un 95% menys de CO i un 70% menys de CO2. Unes altres dades interessants són que el transport públic necessita, per viatger, 50 vegades menys d’espai i que l’autobús consumeix 15 vegades menys d’energia que el cotxe particular.

Prohibit circular amb vehicles de motor pels carrers del centre el dies 20, 21 i 22 de setembre, entre les 10 i les 20 h. Aquesta activitat vol fomentar la mobilitat a peu pel centre de la ciutat. Els carrers afectats seran: rambla de Sant Isidre, carrer Nou, plaça del Pilar, carrer de l’Argent, carrer de Sant Sebastià, travessia de Sant Sebastià, plaça de l’Ajuntament, carrer del Born, carrer de Santa Maria, plaça del Bruc, plaça del Pilar, plaça de Pius XII, carrer de Custiol, carrer de Sant Cristòfol, carrer del Roser, carrer de Sant Bartomeu, carrer de Sant Jaume, plaça de Sant Miquel i carrer de Sant Roc.

A més, aquest any 2019 des de l’Ajuntament d’Igualada reivindiquen que s’ha treballat en altres aspectes relacionats amb la mobilitat saludable i segura, com ara: ampliació de l’anella verda de la ciutat, concretament el tram de Fàtima; programes de reducció de la velocitat en zones properes a les escoles Ampliació de sistemes per regular l’accés de vehicles; eliminació de barreres arquitectòniques, rebaixant voreres per millorar l’accessibilitat, i noves campanyes de sensibilització (patinets).

COMPARTIR

2 COMENTARIS

  1. Mobilitat sostenible…vinga home no em foteu riure. Manresa. Igualada. Vilafranca de Penedès.
    Capitals de comarca. Vinga proveu d’anar en transport públic de l’una a l’altra i després m’ho expliqueu.

FER UN COMENTARI

*