Inici Festes Igualada reviu la Festa de l’Arbre de Maig

Igualada reviu la Festa de l’Arbre de Maig

COMPARTIR

[Img #7436][Img #7437]El passat diumenge la ciutat d’Igualada va reviure la festa de l’Arbre de Maig d’enguany. L’any passat l’Al-Pi-Nisme Club Esportiu la va voler recuperar després de més d’un segle sense celebrar-se.

La festa va començar a les 7 del matí a la plaça de Pius XII per anar a buscar un pi de 20 metres d’alçada i d’uns 1000 quilos als boscos de can Roca, també conegut com el Maig. Un cop allà, se’l va fer caure a cops de destral i tots els participants van poder gaudir d’un bon esmorzar per tal d’agafar prou forces per dur-lo sobre les espatlles fins la plaça.

Tot i ser un recorregut més llarg i cansat que l’any passat, finalment el Maig va arribar a plaça i allà se li va treure l’escorça abans de plantar-lo. Per aconseguir això, es va necessitar molta concentració, silenci i la força de molta gent. Tota la plaça hi va prendre part. Després, hi va haver un dinar popular a la plaça que va anar acompanyat de músiques i cants que, segons diu la tradició, ja tenien lloc anys enrere.

A la tarda va arribar l’esperat Concurs de Grimpaires però, a causa de la pluja, poques persones van tenir l’oportunitat de participar-hi i només dues nenes van aconseguir arribar a dalt de tot de l’arbre i tocar la campana.

La festa va acabar després de repartir un bon berenar i, al final, tothom va tornar cap a casa ben satisfet de la feina i l’esforç fet durant tota la diada. Des de l’organització s’agraeix la participació de tots els herois que van fer possible aquesta gran Festa.

La Festa de l’Arbre de Maig va comptar amb la col·laboració de: xarcuteria Ibañez, Mercat Municipal de la Masuca, Copigama, xarcuteria Domènech, xarcuteria Cal Passanals, Supermas, Bodega Moscatell, Igualavins, vins Domènech, cooperativa agro igualada, gremi de flequers, xarcuteria Piqué, Ibericus, Jardins Roset, La Teixidora, Col•legi Maristes Igualada, A.E Torxa, El Clot del Clos, Creagia, Can Roca i Ajuntament d’Igualada. Per més informació es pot visitar la web www.arbredemaig.cat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*