Inici Destacats Igualada reviu diumenge la Festa de l’Arbre de Maig

Igualada reviu diumenge la Festa de l’Arbre de Maig

COMPARTIR

El proper diumenge 20 de maig, a partir de les 7 del matí i durant tot el dia, a la plaça Pius XII se celebrarà la setena edició de la Festa de l’Arbre de Maig. Com en els darrers anys, un altre pi tornarà a lluir al bell mig de la plaça. Els orígens d’aquesta festa es remunten a l’època medieval, amb gran arrelament arreu de Catalunya. Era un ritual per a la veneració dels esperits de la naturalesa amb l’objectiu d’aconseguir, a partir del sacrifici d’un arbre, que fos un any de prosperitat i abundància. A Igualada va mantenir-se viva fins a finals del segle XIX i no va ser fins al maig de l’any 2012 quan l’entitat l’Al-pi-nisme Club Esportiu va recuperar aquesta festa. Enguany per primera vegada l’entitat Festa de l’Arbre de maig d’Igualada serà l’encarregada d’organitzar-la.

Diumenge a les 7 del matí tothom qui vulgui participar de la gran festa està convocat a la plaça Pius XII. Tot el conjunt de gent aplegada es dirigirà a buscar l’arbre (anomenat Maio) a un bosc a la zona de Can Titó  i es realitzarà la tala. Allà mateix hi haurà un bon esmorzar gratuït de botifarra a la brasa o coca amb xocolata per a tots els participants. Seguidament es transportarà l’arbre a força de braços fins a la plaça, seguint el recorregut següent: dins de Vilanova del Camí, c/ Can Titó, c/ de la Font, plaça Miquelets, plaça Major, c/ Major, avinguda Vilanova; i ja dins d’Igualada, avinguda Caresmar, c/ de la Soledat, plaça del Rei, c/ del Roser i plaça Pius XII.

Un cop s’arribi a la plaça Pius XII es durà a terme l’escorxament de l’arbre (12.30 h), retirant l’escorça i les branques per tal que quedi el tronc ben llis i que el Maio només tingui un plomall al capdamunt. Així arribarà el moment més esperat, espectacular i emocionant de la festa: la plantada de l’arbre, on tota la plaça col·labora per alçar verticalment l’arbre. Un cop aconseguit l’objectiu, es recuperaran les forces amb un bon dinar popular (14.00 h). Els tiquets del dinar es venen anticipadament a un preu de 10 euros al casal popular el Foment o bé durant el mateix dia a la plaça.

A la tarda es realitzarà l’espectacular concurs de grimpaires (17.30 h), en què els més intrèpids podran aconseguir un fuet si s’enfilen fins a dalt de tot de l’arbre i un pernil per als grimpaires més ràpids. Les inscripcions del concurs es realitzaran al moment. Finalment, per cloure la festa hi haurà una fi de festa musical a càrrec del grup dels Amants de Lulú i Jam Sesion Folk.

La Festa de l’Arbre de Maig és una gran festa oberta a la participació de tota la ciutat i que aquest any s’ha organitzat gràcies els pressupostos participatius de la Kaserna.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*