Inici Destacats Igualada ret homenatge a Carlos Miguel Solà

Igualada ret homenatge a Carlos Miguel Solà

COMPARTIR

La Festa Major d’Igualada ha estat l’escenari escollit per l’Ajuntament per retre homenatge a Miquel Solà i Ferrés, un igualadí amb una prolífica carrera a la música i el cinema sota el nom artístic Carlos Miguel Solà. En un saló de sessions ple a vessar, el periodista Albert Caballé ha estat l’encarregat de conduir l’acte i de fer reviure a Solà les fites de la seva carrera artística.

Solà va ser actor, cantant, lletrista, compositor i fins i tot va conrear el retrat. Durant la dècada dels anys cinquanta i seixanta va participar en més d’una trentena de pel·lícules com “Los ladrones somos gente honrada,”, “Recluta con niño” o “El otro árbol de Guernica”.

Solà va recordar la seva amistat i relació amb diferents personalitats del món de la cultura. Fins i tot, durant l’acte es va poder escoltar una cançó que Maria Dolores Pradera li va cantar per telèfon el dia abans de morir.

Després de la seva etapa a Madrid va viure 21 anys a Mèxic, on va continuar la seva carrera musical i d’actor. Acabada aquesta etapa, va tornar a Igualada el 1991. El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Igualada, Pere Camps, li va lliurar una de les estatuetes amb les que es reconeix als guardonats als Premis Ciutat d’Igualada.

FER UN COMENTARI

*