Inici Societat Igualada rep els seus ambaixadors

Igualada rep els seus ambaixadors

COMPARTIR

[Img #3320][swf object]L’Ajuntament d’Igualada ha aprofitat les festes nadalenques per rebre, per segon any consecutiu, als “ambaixadors d’Igualada”. Es tracta d’igualadins i igualadines que resideixen i treballen a l’estranger però que tornen a la seva ciutat per passar el Nadal.

La recepció d’enguany ha comptat amb la presència d’una vintena d’ambaixadors dels més de 60 igualadins que hi ha al món. Tot i que la majoria viuen a Europa hi ha igualadins a països sudamericans, Estats Units, nord d’Àfrica i Xina entre d’altres.

L’acte de recepció s’ha fet a l’Adoberia de Cal Granotes, un escenari “gens gratuït” per l’alcalde Marc Castells, que ha aprofitat la trobada per recordar el que probablement va ser el primer ambaixador d’Igualada del qual es té constància. Es tracta d’un dels cavallers dels senyors de la Conca d’Òdena que va ser reclutat per lluitar a les Croades l’any 1280 (segle XIII) a Jerusalem. Aquest igualadí va establir relació a Terra Santa amb un jueu que dominava tècniques adoberes inèdites a Europa. En tornar a la seva terra, aquest igualadí va aplicar els coneixements adquirits a la indústria adobera d’Igualada, que va esdevenir capdavantera durant segles.

Castells ha convidat als assistents a seguir aquest esperit i els hi ha dit que “ja sabem que els igualadins no perdem les arrels”, però espera que allà on estiguin “us formeu i us completeu com a persones i com a professionals”. Un cop retornats a Igualada, l’alcalde ha expressat el seu convenciment de què “sereu capaços de generar riquesa i coneixement al vostre voltant”.
Entre els “ambaixadors” presents, Jordina Sales, que estudia arqueologia cristiana a Roma; Carlota Martí, que treballa a Brussel•les ajudant a la internacionalització d’empreses catalanes; Pere Urbón, que des d’Alemanya treballa en el projecte d’eficiència energètica d’una empresa elèctrica; Toni Montes, que gestiona la producció i logística de Decathlon per a tot el sud d’Europa des de França; Guillem Carles que fa un postdoctorat a la Universitat de Glasgow sobre les possibilitats de combinar tècniques òptiques i de processament digital de la imatge o Anna Planas, que treballa al Centre Català de Colònia (Alemanya).

[Img #3321]L’alcalde d’Igualada Marc castells ha aprofitat la trobada per mostrar una primícia als “ambaixadors”: una representació visual de com serà el futur campus universitari del Pla de la Massa. En aquest sentit, Castells ha recordat que “molts estudiants de procedències ben diverses s’interessen per venir a Igualada a estudiar, però quan veuen l’edifici canvien d’idea”.
El batlle igualadí també ha indicat que el curs vinent l’Escola d’Enginyeria Industrial d’Igualada comptarà amb 20 estudiants xinesos fruit de l’intercanvi entre el centre igualadí i la Universitat de Sichuan.    

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*