Inici Societat Igualada recupera el pols de la ciutat amb l’entrada a la fase...

Igualada recupera el pols de la ciutat amb l’entrada a la fase 3

COMPARTIR

L’entrada a la fase 3 de desescalada aquest dilluns s’ha viscut amb especial alegria a Igualada, colpida especialment per la covid-19 després del confinament perimetral de 25 dies a la Conca d’Òdena que va començar el 13 de març. “És un pas important perquè significa superar la primera crisi sanitària i que Igualada es pot obrir més”, ha explicat a l’ACN la regidora de Promoció, Patrícia Illa. Aquest dilluns el complex esportiu municipal Infinit ha reobert amb aforament al 50% i la resta de piscines obriran progressivament. Des de primera hora, alguns usuaris han acudit a les instal·lacions per informar-se sobre les normes de seguretat “Hi ha moltes ganes de tornar a fer esport, a la vida sana i saludable”, subratlla un dels responsables.

Igualada recupera poc a poc el pols de la ciutat. Aquest dilluns s’ha fet un pas més amb l’entrada a la fase 3 de la desescalada per la covid-19. Un exemple és la reobertura del complex esportiu municipal Infinit, on aquest matí ha començat a atendre els primers usuaris després de dos mesos i mig tancats. Entre les mesures de seguretat que s’han implementat per complir amb les normes establertes per les autoritats, destaca l’aforament limitat al 50% de les piscines i a la resta d’espais així com normes d’higiene. A l’entrada, els clients s’han de netejar les sabates amb una catifa desinfectant, s’han de rentar les mans amb gel hidroalcohòlic i han de dur la mascareta. També es mesura la temperatura per assegurar que no tenen símptomes de covid. i un cop fet això, ja es poden treure la mascareta i accedir a les instal·lacions amb la condició de mantenir en tot moment els dos metres de distància.

Segons el director tècnic del centre, Albert Yebra, es tracta que la gent pugui gaudir de nou de les instal·lacions en les “millors condicions sanitàries i respectant sempre les normes”. Des de primera hora que ja han començat a rebre els primers usuaris que s’han acostat de nou a les instal·lacions per informar-se del nou reglament. “Hi ha moltes ganes de tornar a fer esport, a la vida sana i saludable”, remarca Yebra.

Des de l’Ajuntament d’Igualada també subratllen la importància de l’entrada a la fase 3. “És un pas important perquè significa superar la primera crisi sanitària i que Igualada es pot obrir més i que pot venir més gent de fora”, assenyala la regidora de d’Esports i Promoció de la ciutat, Patrícia Illa, que afegeix que cal seguir amb “prudència” i respectant en tot moment les mesures de seguretat de la covid-19.

La reobertura progressiva d’espais esportius

Aquest nou pas permet deixar més enrere l’episodi viscut durant el confinament perimetral de 25 dies, just al començament de la crisis sanitària quan es va detectar el focus a la Conca d’Òdena. El confinament va començar el 13 de març amb la restricció de moviment. Han passat més de tres mesos i ara la gent “reclama espais per gaudir en família en seguretat i té ganes que es facin coses”, remarca la regidora.

Des de fa uns dies que s’han obert camps de futbol i pistes de petanca i també alguns poliesportius com els pavellons de Les Comes. Les piscines també són una de les principals demandes, pensant en possibles onades de calor per aquest estiu. A banda de l’Infinit, també està previst que la setmana vinent reobrin la del Molí Nou i la piscina de Les Comes. Una de les novetats és que durant l’agost la piscina d’interior d’aquest últim complex esportiu no tancarà.

Els bars noten poca diferència amb el nivell 3

On no s’han notat canvis importants és als bars i terrasses de la ciutat. Un dels responsables del bar Fel Cafè, Ferran Castaño, admetia aquest dilluns que la situació era molt similar a la de la setmana passada amb la diferència que la gent “entra amb menys por”. Explica que han detectat que hi ha una necessitat important de “socialitzar-se” després del confinament i ha posat l’exemple de les cinc famílies que van atendre ahir diumenge. “Eren pares, germans i avis, gent de Barcelona que havia vingut a veure els pares i a retrobar-se amb la família, a qui feia mesos que no veien”, ha detallat.

Preguntat per la crisi econòmica, Castaño remarca que “no és el mateix el que ha passat a la restauració o als bars i cafeteries amb terrassa”. Els que no tenen espais exteriors tenen més dificultats per les restriccions de l’estat d’alarma si bé admet que l’ajuntament ha fet el possible per ampliar les terrasses. “Hi ha qui gairebé ha preferit continuar amb l’ERTO perquè obrir era més difícil” amb poques taules i amb les possibilitats de negoci reduïdes. En el seu cas, a dins al local només hi poden haver vint persones (comptant els tres treballadors) si bé des d’avui ja es pot consumir a la barra. “Hi he posat quatre tamborets distanciats i és una alegria pel cos”, subratlla.

La restauració i el turisme són sectors estratègics que l’Ajuntament d’Igualada vol promoure per contribuir a la recuperació. A tall d’exemple, la regidora ha destacat la Catalunya E-bike Tour, la primera acció de turisme “slow” prevista a finals de mes que portarà gent de tot Catalunya i que farà parada a la ciutat. L’objectiu és donar a conèixer els productes locals i gaudir de l’entorn.

Mar Martí/Lourdes Casademont – ACN

COMPARTIR

3 COMENTARIS

  1. …acció de turisme “slow” prevista a finals de mes que portarà gent de tot Catalunya i que farà parada a la ciutat…

    Es que no hem apres res de tot plegat?

FER UN COMENTARI

*