Inici Societat Igualada recupera les misses amb mesures de distanciament i desinfecció

Igualada recupera les misses amb mesures de distanciament i desinfecció

COMPARTIR

Aquest dilluns, 18 de maig, amb l’entrada d’Igualada en la fase 1 del desconfinament ja es pot tornar a celebrar el culte públic a les parròquies i esglésies, complint les normes de seguretat que imposa la situació originada per la Covid-19.

Es recomana accedir als temples amb mascareta i que s’haurà de mantenir la distància obligatòria de seguretat. El gest de la pau s’haurà d’ometre o substituir, a l’hora de la comunió no es dirà “Amén” després de rebre la comunió (aquest diàleg es farà abans comunitàriament) i la col·lecta, imprescindible per continuar la tasca de les parròquies i comunitats, s’oferirà a la sortida de missa. En algunes parròquies, com la de la Sagrada Família, s’han destinat bancs per les famílies que conviuen. Després de cada celebració es desinfecta el temple. Els rectors preguen que se segueixin les indicacions a cada moment.

S’aconsella a les persones d’avançada edat, de risc o amb malalties que no vagin a l’església. Per aquest motiu, s’oferirà una missa en “streaming” des de la Basílica de Santa Maria, tots els diumenges a les 20h des del canal de Youtube “Parròquia de Santa Maria d’Igualada”.

També s’informa que durant aquesta fase 1 no es podrà omplir més d’un terç de l’aforament. Aquest és el nombre màxim de persones que podrà entrar a cada celebració:
Santa Maria: 125 persones.
Soledat: 45 persones
Sagrada Família: 130 persones
PP. Caputxins: 40 persones
Santuari de la Mare de Déu de la Pietat: 40 persones
Mare de Déu de Fàtima: 30 persones
Carmelites: 15 persones
Roser: 45 persones.

La capella de l’Hospital, l’església de la Llar del Sant Crist, l’església de Montserrat i la residència Pare Vilaseca restaran, fins a nou avís, sense culte.

Exèquies i funerals

També, a partir de la fase 1, es poden tornar a celebrar exèquies. S’ha determinat que, en la fase 1, només se celebraran a les parròquies de Santa Maria, la Sagrada Família i la Soledat i al Tanatori, complint igualment totes les normes d’aforament i protecció establertes.

També es podran celebrar funerals per morts durant la pandèmia i que no han tingut cap cerimònia als següents llocs: a l’oratori del Tanatori, a la basílica de Santa Maria a les 19h, a la parròquia de la Sagrada Família a les 18h i a les 20h i a la parròquia de la Soledat i en altres temples en dia i hora acordat amb el seus responsables.

Horaris de missa en fase 1

DISSABTE
19,00h SOLEDAT
19,30h FRARES CAPUTXINS
19,30h PIETAT
20,00h SAGRADA FAMÍLIA.

DIUMENGE
8,30h FRARES CAPUTXINS
9,00h CARMELITES
9,30h SAGRADA FAMÍLIA
10,00h FÀTIMA
11,00h SOLEDAT
11,30h FRARES CAPUTXINS
12,00h PIETAT
12,00h SAGRADA FAMÍLIA
12,30h SANTA MARIA
19,00h SOLEDAT
20,00h SANTA MARIA
20,00h SAGRADA FAMÍLIA

DIÀRIES
8,00h SAGRADA FAMÍLIA
8,00H CARMELITES
9,00h SANTA MARIA
11,00h FRARES CAPUTXINS
19,00h ROSER (només els dijous)
19,30h SOLEDAT
20,00h SAGRADA FAMÍLIA

FER UN COMENTARI

*