Inici Destacats Igualada recupera diumenge la processó de Corpus

Igualada recupera diumenge la processó de Corpus

COMPARTIR

Aquests dies se celebra, amb diferents actes litúrgics i populars arreu de Catalunya, la festivitat de Corpus Christi, que dins del calendari cristià tradicionalment posa l’accent en l’exaltació del sagrament de l’Eucaristia. Dins dels actes religiosos a Igualada destaca la recuperació de la processó pels carrers del Poble Sec, després d’uns anys que no s’ha pogut realitzar per la pandèmia i altres circumstàncies.

Actes religiosos

Dijous, dia 8 a les 7 de la tarda, Missa Solemne de Corpus a l’església del Roser.

Diumenge, dia 11, a la parròquia de la Sagrada Família, a partir de les 9 del matí estan convocats els feligresos i els veïns per tal de confeccionar les catifes de flors per al pas de la processó. Es fa una crida a la participació a tothom qui vulgui col·laborar en les tasques de decoració. Hi haurà un esmorzar per tothom.

A les 7 de la tarda se celebrarà l’Ofici Solemne i concelebrat. La part musical anirà a càrrec de la Schola Cantorum d’Igualada.

La processó, al vespre

Acabada la missa dominical, cap a 3/4 de 8 del vespre, sortirà de la Sagrada Família la Processó d’homenatge l’Eucaristia. El Santíssim Sagrament, en la Custòdia, serà portat sota tàlem. Acompanyarà la banda de música del Corpus Christi. Hi participaran nens que han fet la Primera Comunió enguany, i es fa una crida a tots els infants igualadins –que també l’hagin fet aquests dies– que hi participin, amb els seus vestits propis. Recorrerà els següents carrers: carretera de Manresa-c/sant Magí-c/del Rei Ferran d’Antequera-carretera de Manresa-c/Pierola.  Al llarg del recorregut, que quedarà tallat al trànsit, s’han previst uns quants altars, preparats per diverses entitats, des d’on s’impartirà la benedicció. S’acaba en el monumental altar parroquial, a la placeta al voltant de l’església, on hi haurà les vistoses catifes de flors.

Càritas demana ajuda en aquesta diada

Les col·lectes que es realitzaran aquest diumenge en motiu de la festivitat de Corpus Christi, a totes les parròquies i esglésies, es dedicaran a Càritas, ja que és la postulació del «Dia de la Caritat». Amb el lema «Tu hi tens molt a veure, som oportunitat, som esperança» es fa una crida a la solidaritat de tothom, especialment davant la situació de cronificació de la pobresa que es viu a la ciutat i comarca.

El bisbe de Vic i president de Càritas Diocesana en la presentació de la memòria de Càritas que es fa al voltant del «Dia de la Caritat», explica que en la situació present cal «remarcar tres precarietats. La primera, la precarietat laboral: un 15% de les persones ateses per Càritas, tot i tenir un treball, aquest no aporta el necessari per a viure amb dignitat. L’habitatge és una altra precarietat que fa que el 58% dels qui han trucat a la nostra porta tenen problemes a disposar d’un habitatge en bones condicions. Un altre problema, davant el qual com a cristians no podem mirar cap a una altra banda, és la situació irregular administrativa, cosa que dificulta a molts accedir a una existència digna entre nosaltres. Aquests tres desafiaments els tenim a Càritas, però també ho són per a tota la societat».

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*