Inici Cultura Igualada recorda Salvador Riba

Igualada recorda Salvador Riba

COMPARTIR

Dijous passat va tenir lloc al teatre de l’Aurora d’Igualada un acte de record a Salvador Riba. Òmnium Cultural-Anoia, l’Ateneu Igualadí i el Teatre de l’Aurora foren els promotors de dit homenatge, que buscava recordar la figura d’aquest destacat militant republicà, ateneista i cooperativista.

L’acte es va iniciar amb un parlament de cada una de les entitats convocants, repassant la vinculació del sr. Riba amb l’entitat i amb els valors que ell va defensar. Tot seguit, es va projectar un vídeo realitzat pel Dan Ortínez que recull alguns dels aspectes de la trajectòria del sr. Riba. En ell, hi intervenen l’historiador Antoni Dalmau, l’expresident d’Unicoop Cultural Joan Valentí, l’exgerent de l’Ateneu Carme Mateu, l’exregidor de l’ajuntament d’Igualada Pere Rodrigo, així com la filla d’en Salvador, Elisa Riba.

També va prendre la paraula l’historiador Josep Maria Torras i Ribé, que va recordar alguns aspectes claus de la tasca realitzada per Salvador Riba a la ciutat, destacant-ne el seu caràcter afable i bonhomia.

La família també va voler prendre part d’aquest acte de record i ho feu, amb dues peces musicals, interpretades per Marta Riba al violí la primera i David Riba a la flauta travessera la segona, que es van intercalar en diferents moments de l’acte. Finalment, el gendre del sr. Riba, en Josep Maria Munné, va dedicar unes paraules de record i d’agraïment als presents per cloure l’esdeveniment.

El teatre de l’Aurora es va omplir per aquest acte, que estava presidit per un quadre del sr. Riba, així com d’una de les seves màquines d’escriure.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*