Inici Societat Igualada va recollir de forma selectiva el 35% dels seus residus l’any...

Igualada va recollir de forma selectiva el 35% dels seus residus l’any passat

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Igualada, el regidor de sostenibilitat i mobilitat, Miquel Vives, ha presentat aquest dimecres les dades relatives a la generació de residus i recollida selectiva a la ciutat durant el 2018.

Les dades d’aquest darrer any confirmen que Igualada ha augmentat progressivament el percentatge de recuperació de residus generats i separats selectivament aconseguint arribar prop del 35%, una dada que des del govern municipal consideren “molt positiva”. L’any 2017 la ciutat havia reciclat un 30%. Malgrat l’augment, la capital de l’Anoia continua per sota de la mitjana de Catalunya, que és del 42%.

La fracció de recollida selectiva, doncs, continua augmentant seguint la tendència dels últims anys, fins i tot “d’una manera més ràpida”, segons el regidor Miquel Vives. Així, es passa d’un 27% el 2016 i un 30% el 2017, a un 35% el 2018. Un salt d’un 5% aquest darrer any.

Miquel Vives ha fet una valoració molt positiva d’aquests indicadors que d’una banda són gràcies a la ciutadania que cada vegada està més conscienciada i de l’altra, ha posat en valor la feina que es fa des de l’Ajuntament amb campanyes informatives que duen a terme els agents cívics, amb la promoció de les recollides sobretot al comerç i amb el seguiment general que es fa. En aquest sentit ha recordat la recent posada en marxa d’una iniciativa de reciclatge, en la que Igualada és ciutat pilot, anomenada RECICLOS, que vol, amb l’ús de la tecnologia mòbil, augmentar el reciclatge dels envasos.

Vives ha afegit que el govern s’ha compromès ha estudiar les diferents zones de la ciutat per tal d’establir-hi el sistema de recollida més adequat, que podria incloure en algunes zones la recollida porta a porta.

També ha destacat l’aposta que ha fet el govern de la ciutat en aquesta àrea, destinant una regidoria específica a la sostenibilitat.

FER UN COMENTARI

*