Inici Societat Igualada proposa nous itineraris per a caminades

Igualada proposa nous itineraris per a caminades

COMPARTIR

La regidoria d’Entorn Comunitari de l’Ajuntament d’Igualada ha presentat aquest dimecres, 4 d’abril, el nou mapa Caminant per Igualada, una eina per acostar al conjunt de la ciutadania la pràctica de l’activitat física al seu entorn més proper i que es repartirà properament a totes les llars. S’hi trobaran rutes accessibles i per a totes les edats, que permetran no només fer exercici sinó gaudir de l’entorn.

El tinent d’alcalde Fermí Capdevila ha recordat avui que “és sabut que uns hàbits de vida saludables, amb una alimentació adequada, activitat física diària i un estat emocional equilibrat són la millor eina per al manteniment o recuperació d’una bona salut”. Per això, apunta, des del departament de Sanitat i Salut Pública “dissenyem actuacions que promouen aquests hàbits saludables entre la ciutadania, sigui quina sigui la seva edat”.

L’any 2014 es va elaborar la diagnosi del Pla de Salut de l’Ajuntament d’Igualada, constatant que, en matèria d’activitat física, hi havia una disminució progressiva de la pràctica a partir dels 24 anys. L’Enquesta de Salut de Catalunya, d’altra banda, també concloïa que hi havia un percentatge important de població adulta sedentària, concretament un 20,3%.

En conseqüència, l’Ajuntament d’Igualada es va posar com a objectiu estimular la realització d’activitat física entre la població. Amb la voluntat de contribuir-hi, s’han impulsat activitats anuals –sovint emmarcades en els actes del Dia Mundial de l’Activitat Física– com ara exposicions, xerrades, sessions dirigides d’activitat física a l’aire lliure i un llarg etcètera. En el Pla de Salut, però, s’hi contemplava també una actuació concreta que era, precisament, l’elaboració d’un mapa de rutes assequibles i properes. D’aquí ha nascut Caminant per Igualada, el mapa que s’ha presentat aquest dimecres.

Amb aquest plànol es pretén facilitar la pràctica de l’activitat física a persones de totes les edats, senyalitzant les diverses rutes i circuits de què disposen a Igualada per a sortir a caminar. El mapa unifica, per tant, els itineraris de l’Anella Verda, així com els circuits inclusius que es van estrenar l’any 2016 i les Rutes Saludables que es van dissenyar l’any 2011 amb el suport del Pla d’Activitat Física, Esport i Salut de la Generalitat de Catalunya.

Tothom hi podrà trobar rutes a la seva mida, amb recorreguts de diverses distàncies, des d’uns 3 quilòmetres, que vindrien a ser uns 30 o 40 minuts de caminada, fins a 13 quilòmetres, que suposarien unes 3 hores i mitja.

Per a mantenir una bona salut, les persones adultes han de fer 30 minuts al dia d’activitat física moderada, cinc dies a la setmana. Així doncs, aquest mapa els pot aportar idees de rutes i traçats per a fer-los més senzill acomplir amb aquests 30 minuts diaris d’activitat física.

El 6 d’abril, Dia Mundial de l’Activitat Física

Fermí Capdevila també ha recordat que aquest divendres, dia 6 d’abril, la ciutat d’Igualada acull els actes centrals del Dia Mundial de l’Activitat Física, promoguts des de la secretaria general de l’Esport i la secretaria de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya i que porten per lema “Gent activa, gent feliç”.

Durant tota la jornada es desenvoluparan nombroses activitats físicoesportives, principalment al Parc Central de l’Avinguda Catalunya i Catalunya Ràdio dedicarà un programa especial a aquesta celebració. Serà El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, que es farà en directe des del Teatre Municipal l’Ateneu i que obrirà portes al públic que hi vulgui assistir entre les 8 i les 12h.

A nivell local, aquesta jornada compta amb la col·laboració de les regidories d’Esports i d’Entorn Comunitari.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*