Inici Destacats Igualada presenta el seu programa d’activitats nadalenques

Igualada presenta el seu programa d’activitats nadalenques

COMPARTIR

Durant tot aquest any 2019 Igualada ha exercit a fons el títol de “Ciutat Europea de l’Esport” amb múltiples esdeveniments esportius i una millora de les instal·lacions; un llegat que queda ja per la ciutat i que aquest finals d’any es vol posar en valor amb una campanya nadalenca de temàtica esportiva.

“Corre, salta… ja és Nadal” és l’eslògan que ha triat l’Ajuntament d’Igualada per difondre una campanya de Nadal que compta amb més de cent activitats culturals, lúdiques, comercials i solidàries, d’entre les que destaca una novetat molt esperada: les “Nadales en marxa”, protagonitzades per les corals de la ciutat i grups musicals que, de manera itinerant, actuaran en 13 punts diferents de la ciutat els dies de més afluència per omplir d’ambient nadalenc als carrers comercials a través de la música en directe. També repeteix la pista de gel i el tobogan de 30 metres instal·lats a la Plaça de Cal Font, a més de les activitats ja tradicionals d’aquestes festes com ara la Fira de Nadal, el Saló de la Infància, la Festa de Reis, els Pastorets, la Marató de recollida de joguines de la Creu Roja o el tradicional concert de Sant Esteve.

Aquest passat divendres dia 29 ja es va inaugurar la il·luminació nadalenca de la ciutat amb un espectacle “infernal” d’Els Pastorets d’Igualada, que van activar un total de tres mil metres d’enllumenat lineal instal·lats als carrers comercials del nucli antic i també del nou centre, juntament amb una vintena d’arbres lluminosos –2 arbres naturals a la plaça de l’Ajuntament i a la Plaça de Cal Font i 18 arbres artificials-, a més de diversos muntatges de llum com arcades, cortines de llum, estrelles, etc. que se sumen a la il·luminació que instal·len els comerciants d’alguns dels carrers.

Amb aquesta campanya nadalenca l’Ajuntament d’Igualada té un doble objectiu: d’una banda contribuir a la dinamització de les vies comercials perquè la ciutat sigui un pol d’atracció de compradors d’arreu del territori, i de l’altra fer que l’esport, que ha estat el protagonista d’aquest 2019, doni pas a la cultura per tal de consolidar la candidatura d’Igualada com a Capital de la Cultura Catalana l’any 2022.

Les “Nadales en marxa” de 5 corals i grups de música ompliran de vida el centre

Per primera vegada diferents corals i grups musicals seran la banda sonora en viu dels carrers comercials del nucli antic. Els divendres dia 27 de desembre i 3 de gener, es repartiran de manera itinerant per 13 punts a les hores de més afluència comercial (de 19h a 20:30h) per interpretar cançons nadalenques i omplir els carrers de l’esperit de les festes.

L’activitat anomenada “Nadales en marxa” acabarà a dos quarts de nou del vespre a la Rambla i alguns dels grups se sumaran a la cantada reivindicativa que els “Músics per la llibertat” fan diàriament a Igualada des de fa més de dos anys.

La pista de gel i el tobogan repeteixen a Cal Font

Gràcies a la bona acollida que té entre el públic familiar, la pista de gel repeteix per sisè any consecutiu a la Plaça de Cal Font, amb 400 metres quadrats de gel que seran punt de trobada de patinadors de totes les edats. A més, repeteix per segon any el tobogan sintètic de 30 metres, just al costat de la pista, que l’any passat ja va atraure famílies d’arreu de la comarca. Les dues instal·lacions van obrir portes divendres passat i estaran obertes fins el dia 12 de gener.

Com ja s’ha fet els anys anteriors, l’Ajuntament d’Igualada obsequiarà amb una entrada per a la pista de gel a totes les persones que col·laborin a la Marató de recollida de joguines de la Creu Roja del divendres dia 20 de desembre.

La Fira de Nadal, el Saló de la Infància, els Pastorets i la festa de Reis, els plats forts

El Saló de la Infància aquest any porta per títol “El Nostre Saló” com a homenatge a tots els infants i per celebrar que a finals de l’any passat Igualada va rebre el segell de Ciutat Amiga de la Infància 2018-2022. A més, recordarà els drets i deures recollits a la Convenció dels Drets de l’Infant que celebra el seu 30è aniversari. El Saló de la Infància estarà obert del 27 de desembre al 4 de gener al recinte l’Escorxador.

Pel què fa a la festa dels Reis d’Igualada, tornarà a viure els seus moments àlgids amb l’arribada del Patge Faruk del dia 28 de desembre, el lliurament de cartes del primer dia de l’any, i l’emblemàtica Cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient la nit més màgica de l’any. Enguany, a més, els Reis celebren els seus 125 anys d’història amb activitats com “Scala Reis”, una exposició repartida en diversos espais de la ciutat amb els elements de la festa de Reis com a protagonistes.

Aquest any, la fira de Nadal organitzada per Fira d’Igualada i la Comissió de festes del Barri de la Font Vella estarà instal·lada els tres primers caps de setmana de desembre, de deu del matí a nou del vespre, a la plaça de l’Ajuntament, al carrer de Santa Maria i a la plaça Pius XII. Seran una vintena de casetes de fusta amb tota mena d’articles nadalencs i una quinzena de petits artesans de l’alimentació i altres oficis. Durant els dies de Fira hi haurà diverses activitats gratuïtes com tallers per a menuts, cantades de Nadal de corals de la comarca, i també es farà cagar el tió. Fira d’Igualada també organitza la Fira de Reis el dia 6 de gener al Passeig Verdaguer.

Tornen també les representacions d’Els Pastorets a càrrec del Grup de Teatre Esbart Igualadí, amb sis funcions els dies 22, 26, i 29 de desembre i 5 i 12 de gener al Teatre Municipal l’Ateneu. Al costat d’aquestes activitats principals, s’hi sumen desenes d’actes impulsats per l’Ajuntament d’Igualada i diverses entitats de la ciutat, com la Marató de recollida de joguines de la Creu Roja, que es farà divendres dia 20 de desembre a l’entrada principal de l’Ajuntament perquè cap nen es quedi sense joguina la nit de Reis. El mateix dia es farà la Tradicional cantada de nadales a la Plaça de l’Ajuntament a càrrec de diverses corals de la ciutat.

D’entre els actes musicals destaquen el concert de Nadal del Cor Exaudio i el Cor Omnes d’Igualada el diumenge 22 de desembre a la Basílica de Santa Maria, el tradicional concert de Nadal de la JOSA el dia 25 al Teatre Municipal l’Ateneu, el Concert de Sant Esteve del dia 26 a càrrec de la coral Mixta d’Igualada, el concert d’orgue de Joan Paradell i Solé el divendres 3 de gener al a Basílica de Santa Maria i la Gran gala de Cap D’Any amb Música i dansa que oferirà l’Orquestra Terres de Marca el dissabte 4 de gener al Teatre Municipal L’Ateneu.

En total són gairebé un centenar d’activitats per a tot tipus de públics que convidaran a viure amb intensitat aquestes festes. Es pot consultar tota l’agenda de Nadal a la pàgina web igualada.cat i a les xarxes socials de l’Ajuntament d’Igualada.

Els esportistes, protagonistes del Nadal igualadí

Diferents esportistes de la ciutat s’han posat a córrer i saltar per la campanya de Nadal d’Igualada.

Han col·laborat desinteressadament en la campanya cares conegudes d’esportistes com ara Ernest Parcerisas, del Club Natació Igualada, Judit Lamolla del Club Bàsquet Igualada, Marta Elias de l’Igualada Club Gimnàstic, Nil López, Carla Cuesta, Laura Martínez, Laís Canet i Jana Busquets de l’Anoia Club Gimnàstic, Júlia Tomàs, Jana Marimon i Carlos Cid del Club Futbol Igualada, Antoni Esteban i Nadia Aslon de l’Igualada Hoquei Club, i Dídac San José, Daniel Degràcia i Arnau Solé de la UEC Anoia – CERRR.

La imatge gràfica d’enguany ha estat elaborada pel dissenyador Xavi Aznar de l’estudi de disseny gràfic Evvo.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*