Inici Destacats Igualada es prepara pel 89è Aplec de la Sardana

Igualada es prepara pel 89è Aplec de la Sardana

COMPARTIR

Tornem a estar a les portes d’un nou Aplec de la Sardana, concretament el número 89; recordem una vegada més que és tracta del segon aplec més antic de Catalunya, darrera del de Calella de la Costa; aquest any el celebrarem entre els carrers St. Vicenç i Pare Carles, esperem que aquest indret sigui del gust de tothom; el programa segueix les pautes dels altres anys, però amb una novetat que no és dona gaires vegades, com és l’estrena d’una sardana; desitgem també, això sí, que l’any vinent podem celebrar-lo amb més actes tot commemorant el 90è Aplec de la Sardana.

Així doncs, aquest diumenge, 11 de juny, us esperem a tots i a totes al Passeig Verdaguer a partir de les 11 del matí; abans per això els amants al col·leccionisme de plaques de cava tenen una cita, a les 9:30 h. hi haurà com cada any la Trobada d’Intercanvi de Plaques de Cava, en la qual serà presentada la nova placa Segura Viudas, edició limitada a 300 ampolles, commemorativa d’enguany; aquí demanem disculpes ja que en el programa de l’aplec hi ha un petit error, posa trobada núm. 16a en quant a la realitat és la núm. 18a.

A les 11 començarà la part musical i ballable de l’aplec amb les cobles Maricel de Sitges i Ciutat de Girona, amb sardanes de 7 tirades; al matí tindrem l’estrena d’una sardana de Joan Moliner i Pedrós, compositor i flabiolaire de la cobla Maricel, el qual ens va demanar si es podria estrenar aquesta sardana a la nostra ciutat, per descomptat no ens varem negar, ans al contrari, és un fet molt lloable que pensés a estrenar-la a la nostra ciutat, la sardana es titula: “Pepita Elvira”, dedicada a aquesta senyora que és de Lleida, la qual ha promès que estarà entre nosaltres junt amb un grup d’amics per tal de celebrar tal esdeveniment; a més també tindrem entre nosaltres un autocar de amics de la població de Súria; entre els dos autocars, de moment, tindrem més de 80 persones de fora de la nostra ciutat, segur per això, que encara seran moltes més que estaran aquest diumenge entre nosaltres per fruir de la nostra dansa. També al matí s’interpretarà la sardana “Porta-la amb tu”, del compositor rossellonenc Olivier Marquès i Nebot, la qual obtingué a Olesa de Montserrat el passat 13 de maig el guardó al Premi Popular de la Sardana de l’Any 2016.

Durant tot el matí els amants a les bitlles catalanes podran provar la seva habilitat en aquesta especialitat catalana.

Un cop acabades les 17 sardanes programades al matí tindrem el dinar de germanor, elaborat com l’any passat per La Tieta Rosa, de Sant Privat d’en Bas, petit municipi de la Garrotxa; el dinar està compost de paella, botifarra amb patates, postres, pa, aigua, vi, cava, cafè i gotes, tot al mòdic preu de 13 €. És recomana reserva prèvia al telèfon 618 978 733 (Joaquim). A continuació, i per fer baixar el dinar hi haurà el tradicional “Ball de Crespelles”, que com tothom recordarà, és ballar amb la típica “Crespella” penjada al braç, la qual s’ofereix al final del ball a la parella. Son gentilesa dels forns i pastisseries que anomenem a continuació.

Es reprendrà l’aplec a les 16:30 h. amb les cobles Ciutat de Girona i Ciutat de Terrassa amb 17 sardanes més, també de 7 tirades; entremig de la ballada hi haurà el concurs de colles improvisades; i com no, un xic més endavant l’hora del berenar popular, gentilesa de diversos forns i pastisseries de la nostra ciutat, com son: pastisseria Closa, pastisseria Pla, pastisseria Fidel Serra, pastisseria i degustació Les Comes, forn Pallarès i forn de pa i pastes Jaume i Vicens. A tots ells moltes gràcies. Arribarem així al final del aplec, aproximadament a les 21:00 h.

Durant tot el dia hi haurà un acurat servei de bar, on es podran adquirir els números per el sorteig de una magnífica panera.

En cas de mal temps l’aplec es traslladaria al pavelló cobert de l’Escola Pia.

Esperant que tot surti el més bé possible desitgem un molt bon aplec per a tothom, i ens veiem aquest diumenge 11 de juny, no hi falteu.

Agrupació Sardanista d’Igualada
Joaquim Bacardit

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*