Inici Societat Igualada posa en fase d’alerta el seu Pla d’Actuació Municipal per Nevades

Igualada posa en fase d’alerta el seu Pla d’Actuació Municipal per Nevades

COMPARTIR

[Img #4894]Tenint en compte els avisos del Centre d’Emergències de Catalunya i del Servei Meteorològic de Catalunya, avançant l’arribada d’un episodi de fred i neu a partir de la propera nit i matinada, l’Ajuntament d’Igualada ha activat a les 14h d’aquest divendres el seu Pla d’Actuació Municipal per Nevades en fase Alerta.

Els grups operatius estan preparats per actuar en cas d’Emergència. En una primera fase, l’Ajuntament preveu activar el grup de les brigades [Img #4895]municipals amb vehicles per la retirada de neu i escampada de sal, amb capacitat per actuar durant les 24 hores del dia de manera continuada. També està preparat un operatiu humà per actuar en la retirada manual de neu i escampada de sal a les voreres, si fos necessari. En funció de com evolucioni la situació s’activarà més personal i maquinària.

També s’ha alertat els centres sanitaris perquè puguin fer les previsions oportunes i els espais municipals on es preveuen activitats en el dia de demà. Els equips per a possibles allotjaments també han estat avisats. En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme i Mobilitat, Jordi Pont, recorda la doble responsabilitat que té l’Ajuntament de la capital de l’Anoia perquè “a més d’actuar davant els possibles efectes de la neu a la ciutat, cal estar molt atents al que pugui succeir a l’autovia A-2, entre els ports del Bruc i La Panadella, per si és necessari allotjar conductors o transportistes que quedin atrapats si aquests dos punts es tallen al trànsit”.

La previsió indica una alta probabilitat de nevades a la zona d’Igualada, amb gruixos poc importants i temperatures baixes (-2/-7ºC). El moment més crític se situa entre les 03h i les 06h de la matinada. La previsió també indica una clara tendència a la retirada de les precipitacions en el decurs del mati de dissabte.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*