Inici Societat Igualada pel Clima qüestiona l’ús d’envasos nous en un arbre per animar...

Igualada pel Clima qüestiona l’ús d’envasos nous en un arbre per animar a reciclar

COMPARTIR

El grup Fridays for future d’Igualada ha posat en qüestió la campanya d’Ecoembes per fomentar el reciclatge amb un arbre de Nadal a la capital de l’Anoia.

El col·lectiu ha constatat que l’arbre groc fet a partir de llaunes i ampolles que hi ha a la plaça Catalunya d’Igualada per promocionar el sistema Reciclos està fet amb llaunes i ampolles noves i asseguren que «només cal acostar-s’hi una mica per veure-les totes igualetes i de la mateixa marca, en contem milers si a la fila de baix ja n’hi ha 126 pel cap baix».

Des d’Igualada pel clima es pregunten «ens animen a reciclar amb envasos nous enlloc d’usats?», pel cost de l’arbre, per la petjada ecològica de les llaunes i pel fons de la campanya: «cal premiar usar més envasos enlloc de reduïr-los?»

Per al col·lectiu, «Ecoembes ens enganya, Reciclos és greenwashing (rentat de cara verd)» i asseguren que segons un informe de Greenpeace «amb prou feines reciclen el 25% del recollit als contenidors grocs». A més, segons Igualada pel Clima, «Ecoembes durant molt de temps ha bloquejat el sistema de dipòsit, devolució i retorn d’envasos, que funciona a molts països i creiem és part de la solució».

L’entitat fa còmplice d’aquesta «despesa econòmica i atac mediambiental innecessari» a l’Ajuntament d’Igualada i l’emplacen a fer l’arbre l’any vinent amb envasos recollits per la ciutadania al medi ambient tot conservant l’estructura actual.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*