Inici Destacats Igualada té noves parelles lingüístiques

Igualada té noves parelles lingüístiques

COMPARTIR

La Biblioteca Central d’Igualada va acollir dijous de la setmana passada l’acte de presentació de la nova edició del Voluntariat per la Llengua (VxL), un programa impulsat per la Direcció General de Política Lingüística que gestiona el Consorci per a la Normalització Lingüística arreu de Catalunya.

En aquesta trobada es van poder conèixer un total de 25 noves parelles lingüístiques. Cal destacar la variada procedència de voluntaris i aprenents, ja que hi ha persones de Catalunya, la resta de l’Estat espanyol, Rússia, Romania, Geòrgia, el Marroc, l’Uruguai, Colòmbia, l’Equador, Xile, Veneçuela, el Perú, el Brasil, els Estats Units i Turquia. En aquesta edició comptem amb voluntaris que ja havien participat en la convocatòria anterior, però també hi ha persones que ho fan per primera vegada.

Els voluntaris invertiran una hora setmanal durant deu setmanes a conversar en català amb l’aprenent per tal que aquest guanyi seguretat i fluïdesa parlant la llengua. A banda de gaudir de les xerrades setmanals, les parelles lingüístiques podran participar en activitats relacionades amb la cultura, amb un descompte d’un 20% per anar a veure els espectacles en català que es fan al Teatre Municipal l’Ateneu i també amb avantatges en el preu de l’entrada de les projeccions del Cineclub Ateneu. A més, podran comptar amb el suport dels establiments col·laboradors del VxL, que les atendran en català i d’aquesta manera les ajudaran també a practicar la llengua.

En la sessió formativa, la dinamitzadora del programa, Marina Planell, es va encarregar de donar als participants informacions i instruccions perquè les trobades siguin tot un èxit. A més, farà el seguiment de les parelles, els donarà suport en tot moment i atendrà les consultes dels participants per tal que se sentin acompanyades en aquest projecte.

Voluntariat per la Llengua és un programa participatiu i obert tot l’any a la incorporació continuada tant de persones aprenentes (que necessiten millorar el català parlat) com de persones voluntàries (que parlen en català habitualment, no cal que el sàpiguen escriure). Tots els participants han de ser majors d’edat. Més informació a www.vxl.cat, al Servei Local de Català d’Igualada (carrer Lleida, 78) o a mplanell@cpnl.cat.

FER UN COMENTARI

*