Inici Economia Igualada, Masquefa, Piera i Vilanova del Camí uneixen esforços en promoció econòmica

Igualada, Masquefa, Piera i Vilanova del Camí uneixen esforços en promoció econòmica

COMPARTIR

[Img #1932]La complementarietat i la especialització dels centres de suport a les persones emprenedores és un dels objectius prioritaris de l’acord que van signar fa unes setmanes els ajuntaments d’Igualada, Masquefa, Piera i Vilanova del Camí, que van escenificar el compromís de tirar endavant un projecte de treball conjunt en matèria de creació d’empreses i desenvolupament econòmic.

La presentació es va fer al Centre Tecnològic Comunitari de Masquefa, municipi amfitrió i impulsor d’aquesta iniciativa que va sorgir a partir de la proposta de demanar una subvenció conjunta al ministeri de Treball. Finalment no es rebran aquests diners, però això no impedirà que el projecte tiri endavant, tal i com van expressar els representants dels municipis en la trobada d’aquest dimecres. L’alcalde de Vilanova del Camí, Joan Vich, va tornar a manifestar que aquest greuge a la comarca no farà que es faci cap passa enrere i que la voluntat dels quatre municipis és apostar per una bona coordinació i treball en xarxa i suplir amb imaginació i alternatives els recursos que calguin.

Mitjançant aquest acord, el personal tècnic dels Centres de Serveis a les Empreses dels quatre municipis, treballaran en la mateixa línia per ampliar i millorar la cobertura i qualitat dels serveis, per exemple en matèria de suport a l’emprenedoria, un dels aspectes que l’alcalde vilanoví va voler subratllar tot remarcant la importància de donar aixopluc a les iniciatives emprenedores que generin noves oportunitats d’ocupació i de creació de riquesa.

Els diferents vivers d’empreses es complementaran, amb les seves particularitats. Així ho va remarcar la segona tinent d’alcalde de Promoció Econòmica d’Igualada, Àngels Chacón, qui va destacar el paper del personal tècnic que desenvoluparà aquest projecte i executarà les actuacions que contempla. En aquest sentit, Chacón va fer també una defensa aferrissada del rol dels ajuntaments en matèria de Promoció Econòmica, en un context d’amenaça sobre la limitació de les competències municipals.

L’alcalde de Masquefa i president del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Boquete, afirma que l’acord està obert a la resta de municipis i ressalta el valor de coordinar dos territoris d’una mateixa comarca que tenen dinàmiques molt diferents.

Al final de l’acte, en el seu torn d’intervenció, els responsables tècnics del projecte van fer una exposició de motivacions i objectius. També van donar a conèixer algunes de les actuacions que evitaran la duplicitat de serveis i permetran optimitzar recursos i garantir la igualtat d’oportunitats a la comarca. En aquest marc, van avançar el Pla de treball 2012-2013, que inclou, entre altres, el disseny d’un protocol d’actuació pel seguiment dels usuaris, un programa conjunt d’actuacions formatives o l’intercanvi d’experiències de treball i d’equipaments.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*