Inici Destacats Igualada manté la seva devoció pel Sant Crist

Igualada manté la seva devoció pel Sant Crist

COMPARTIR

Igualada va renovar ahir la seva devoció pel Sant Crist. Com cada Dimarts de Pasqua, la capital de l’Anoia celebra els actes centrals de la Festa del Sant Crist, que commemora el miracle de la suor de sang del Sant Crist igualadí l’any 1490.

La tradicional processó va recórrer els carrers del centre d’Igualada amb una novetat enguany, l’entrada de la comitiva a la Plaça de l’Ajuntament des del carrer del Born. La Banda de Música d’Igualada acompanyava la processó, seguida per centenars de feligresos a banda i banda, tots proveïts amb els seus ciris i fanalets.

A més del caràcter litúrgic, la festa incorpora també una actuació del grup Bitrac Dansa, que va fer una escenificació de la Moixiganga Igualadina.

L’actuació de cultura popular marca el moment en el que les banderes i representants de diferents gremis i entitats facin la seva entrada a la Basílica de Santa Maria precedint al Sant Crist. Un cop a la basílica es va fer la veneració de la Imatge i Eucaristia presidida pel Pare Salvador Batet i Candela, cistercenc igualadí del monestir de Poblet. Els cants van anar a càrrec de la Coral de Santa Maria, amb l’acompanyament a l’orgue de Lluís Victori, organista titular de la basílica igualadina.

La mateixa basílica havia acollit, al matí, el Solemne Ofici presidit pel Bisbe de Vic, Mons. Romà Casanova, acompanyat per sacerdots i religiosos igualadins i d’arreu del país. Els cants de l’ofici van anar a càrrec de la Schola Cantorum, dirigida per Pol Pastor, i acompanyada a l’orgue per Josep Xaubet, tindrà cura dels cants. Després de la comunió, Isidre Prat va oferir la interpretació del sonet verdaguerià “A Igualada, en el centenari del Sant Crist”. Va cloure l’ofici la benedicció solemne i el cant dels goigs al Sant Crist.

Ahir es culminava un mes de celebracions en honor al Sant Crist, amb diferents misereres i unes vespres solemnes el Dilluns de Pasqua, que van ser presidides per l’escolapi igualadí Josep Maria Morros Castelltort.

Dijous vinent es farà una vetlla de pregària a l’església del Roser, just el dia en el que es commemora el 427è. aniversari de la suor de sang. Finalment, dissabte es farà una eucaristia a Santa Maria, just abans que el Sant Crist retorni a l’església del Roser, temple on les cròniques situen la suor de sang.

COMPARTIR

3 COMENTARIS

  1. perdoneu, però fot una mica de pena veure la gent amb túniques passejant un cristo pels carrers…..bufff que no avançem o que? que som al segle XXI siusplau!

FER UN COMENTARI

*