Inici Societat L’Octubre Solidari proposa dues activitats per donar a conèixer la tasca de...

L’Octubre Solidari proposa dues activitats per donar a conèixer la tasca de Proactiva Open Arms

COMPARTIR

En el marc de l’Octubre Solidari i paral·lelament a la campanya de difusió de les entitats d’Igualada Solidària, que es realitza en mitjans de comunicació locals, aquest mes s’organitzen activitats de sensibilització, amb l’objectiu que la ciutadania conegui el dia a dia de les organitzacions humanitàries que actuen a prop de casa nostra. Aquest és el cas de Proactiva Open Arms, que serà la protagonista de dues activitats de la setmana vinent.
Així, el dilluns 19 d’octubre, a les 18 h, dins de les sessions formatives de l’AUGA, la Fundació Educació Solidària (FES) organitza una conferència virtual que es podrà seguir en directe a través del Canal Taronja. La xerrada porta per títol “Rescatant vides a la deriva” i anirà a càrrec de Lluís Fuster, membre del departament formatiu d’Open Arms, que explicarà el conflicte dels refugiats a la Mediterrània i la tasca que realitza l’ONG sobre el terreny.

L’endemà, dimarts 20 d’octubre a les 20 h, es projectarà a l’Ateneu Cinema el documental “Cartas mojadas”, un retrat de la crisi migratòria. Es tracta d’un documental dirigit per Paula Palacios que mostra la tasca de l’ONG Proactiva Open Arms, que calcula que entre el setembre de 2015 i l’agost de 2019 va salvar unes 60.000 vides a Lesbos i al Mediterrani. L’obra exposa el drama que viuen centenars de persones que emprenen un perillós —a vegades mortal— viatge per poder continuar vivint i, tanmateix, quan arriben a un altre indret, en la gran majoria de casos no se’ls proporciona unes condicions de vida òptimes.

“Cartas Mojadas” és una bona oportunitat per endinsar-se en una problemàtica que ja fa anys que dura a les costes del Mediterrani. El film ha rebut el Premi del Públic de la Secció Documental del Festival de Málaga 2020. Les entrades són gratuïtes i es poden reservar al web de l’Ateneu Cinema.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*