Inici Destacats Igualada, Manresa i Vilafranca del Penedès, unides pel servei “precari” de Monbus

Igualada, Manresa i Vilafranca del Penedès, unides pel servei “precari” de Monbus

COMPARTIR

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya de l’Anoia, el Bages i l’Alt Penedès han denunciat el servei de transport amb Barcelona que presta a totes tres comarques l’empresa Monbus Hispano Igualadina.

En una roda de premsa a l’estació d’autobusos d’Igualada es va criticar aquest dilluns que l’empresa “presta un servei precari allà on treballa”, segons el portaveu de les JERC a Igualada, David Prat. Després d’anys de reivindicacions, Prat creu que “cal rescatar la concessió, no hi ha cap més solució”, i reclama al Departament de Territori que valori el cost que tindria. Com a solució a curt termini, les JERC proposen un nou servei de busos llançadora que comuniquin Igualada amb l’estació de rodalies de Castellbisbal, una connexió que permetria obrir el ventall d’opcions per arribar al centre de Barcelona, a la Universitat Autònoma o fins i tot a les ciutats veïnes de Manresa i Vilafranca.

David Prat també reclama al govern d’Igualada que “exerceixi el lideratge” i critica que “no pot ser que Manresa hagi aconseguit més en un sol mes que Igualada en sis anys”.

Denís Llussà, portaveu de les JERC de Manresa, va explicar que estaven “prou contents” amb el servei de bus amb Barcelona abans que Monbus se’n fes càrrec, quan “van començar a saltar totes les alarmes”. Llussà denuncia que “des del primer dia” hi havia autobusos que no passaven, conductors que no sabien la ruta i retards que encara avui continuen fruit d’uns “horaris de ciència ficció que són impossibles de complir”.

A diferència dels usuaris d’Igualada i Vilafranca, a la línia de Manresa encara no hi ha operativa l’aplicació privada #HispanoFail, que es fa servir des del 2012 com a via per recollir les incidències del servei. Mentrestant, les JERC instal·laran una bústia a l’estació de Manresa per recollir les queixes.

De les tres línies, només el contracte de la concessió de Manresa és públic. ERC ha demanat el d’Igualada des de fa cinc anys i a Vilafranca del Penedès el portaveu de les JERC, Pere Sàbat, diu que “l’Ajuntament ha respost que no el té”. Sàbat reclama inspeccions a tota la flota i també demanen al Departament de Territori que valori el cost del rescat de la concessió.

FER UN COMENTARI

*