Inici Economia Igualada lidera un projecte europeu per a la internacionalització d'empreses tèxtils

Igualada lidera un projecte europeu per a la internacionalització d'empreses tèxtils

COMPARTIR

[Img #32641]El sector tèxtil català participa en un projecte europeu per impulsar la internacionalització de les seves pimes. Es tracta del projecte Inter-tex, que té un pressupost d’1M€ i que compta amb la participació d’entitats de França, Portugal i l’Estat espanyol. El tret de sortida al projecte l’han donat aquest divendres tots els integrants en una sessió conjunta a Igualada.

 

Inter-tex, coordinat per l’Ajuntament d’Igualada, compta amb dues altres entitats catalanes (ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa- i el Clúster Català de la Moda). La resta d’integrants del consorci són l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL) i la Conferedación Indústrias Textiles de Galicia (COINTEGA) de l’Estat espanyol, l’Agência de Desenvolvimento regional do Vale do Ave (ADRAVE) i l’Associação Têxtil e Vestuário (ATV) de Portugal i la francesa Union Des Industries Textiles Du Sud (U.I.T).
 

A través d’aquest projecte, 150 pimes testejaran diverses eines pilot per fomentar la internacionalització conjunta, com la creació de plataformes comercials en diferents mercats, la participació en fires o l’organització de trade-shows de promoció. La iniciativa té una durada de dos anys i mig.

 
El projecte Inter-tex està finançat pel Programa de Cooperació Territorial de l’Espai Sud-oest Europeu (INTERREG-SUDOE), que dóna suport al desenvolupament regional a través del cofinançament de projectes transnacionals mitjançant el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).
 

Aquesta acció s’emmarca en l’aposta del govern català de potenciar la indústria del tèxtil català. En aquest sentit, i el Clúster Català de la Moda (MODACC) i la Generalitat, a través del Consorci de Comerç Artesania i Moda (CCAM) col·laboren estretament en diferents accions dins el 080 Barcelona Fashion, la setmana catalana de la moda.
 

El sector del tèxtil i la confecció a Catalunya

 

El sector tèxtil i confecció aglutina 4.301 empreses a Catalunya que són, principalment, empreses familiars de dimensió reduïda. D’aquestes, 1.720 són empreses exportadores regulars.
 

Aquest sector genera un volum de negoci de 3.868,3 milions d’euros i ocupa un total de 26.489 treballadors. Catalunya aglutina un 40% del total del volum de negoci del sector a l’Estat espanyol i un 32,1% dels llocs de treball ocupats. Així mateix, el sector tèxtil i confecció representa un 10,31% del PIB industrial català.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*