Inici Societat Igualada inicia la campanya “Mou-te pel zero” per fomentar la reducció de...

Igualada inicia la campanya “Mou-te pel zero” per fomentar la reducció de residus i la compra al comerç local

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Igualada ha iniciat aquesta setmana la campanya “Mou-te pel Zero!”, amb l’objectiu de promocionar la reducció de la generació de residus i impulsar la compra al comerç local. Per aconseguir-ho, la campanya proposa un joc a tota la ciutadania per assumir reptes i aconseguir punts per optar a premis i descomptes al comerç local i les entitats de la ciutat.

La iniciativa compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de les empreses igualadines Original Buff i Curtidos Badia, així com la implicació de les associacions Igualada comerç, Nou Centre Igualada i Mercat de la Masuca conjuntament amb altres entitats i agrupacions.

La participació a la campanya es pot fer a través d’una aplicació que es pot descarregar al web: https://moutepelzero.cat/igualada/ o mitjançant un tríptic que es pot aconseguir als comerços igualadins que col·laboren amb la iniciativa. Si s’opta per aquesta segona via, el venedor o venedora segellarà el fulletó per cada repte aconseguit.

A cada usuari o usuària se li proposa un itinerari de reptes adient al seu perfil, de manera que el joc fa que progressi de nivell a mesura que els superi. Aquest mètode combina l’aprenentatge lúdic amb l’assumpció d’hàbits respectuosos amb el medi ambient i beneficiosos amb el teixit comercial local.

Els reptes s’agrupen en tres nivells: inicial (5 punts); intermedi (10 punts); i avançat (15 punts). Per exemple, n’hi ha que proposen la compra de productes a granel en lloc dels que es comercialitzen envasats en recipients de plàstic. D’altres, la reparació d’aparells o peces de roba. També n’hi ha que estan pensats per a la promoció d’hàbits saludables i per a la reducció de gasos d’efecte hivernacle, com desplaçar-se a peu o en bicicleta.

Els premis poden ser productes que ajuden a la reducció de residus o recompenses com entrades i descomptes en activitats culturals i lúdiques que s’organitzin a Igualada.

La presentació de la campanya s’ha realitzat aquest dimecres a l’Ajuntament d’Igualada i ha comptat amb la presència del regidor de Sostenibilitat, Miquel Vives acompanyat de diversos membres de les empreses patrocinadores.

Vives ha remarcat l’aposta d’aquest projecte per “la gamificació del procés de reducció de residus, posant reptes als usuaris per fer tasques senzilles però que són vitals per augmentar la sostenibilitat del dia a dia com per exemple comprar a granel o sense plàstics”

Per part de les empreses patrocinadores s’ha remarcat la voluntat de cooperar amb els ciutadans per reduir residus i fomentar el consum responsable. Carolina López, de Curtits Badia, ha explicat que des de l’empresa “han volgut participar des del primer moment en aquest projecte que treballa per la sostenibilitat, un dels valors que s’identifica amb la nostra empresa que pertany al sector dels curtits, que fa segles que ja treballa amb l’economia circular i de reaprofitament”.

En la mateixa línia, Berta Busquets, d’Original Buff ha qualificat el projecte d’engrescador. Buff, ha dit “ porta al seu ADN el treball per fomentar i ampliar la sostenibilitat dels seus productes i processos i per aquest motiu hem volgut formar part d’aquest projecte innovador i que esperem que tingui molts participants a Igualada”.

El projecte estarà actiu durant tot un any en els quals s’aniran fent entrega dels premis, descomptes i sortejos amb els punts dels participants.

FER UN COMENTARI

*