Inici Destacats Igualada impulsarà la creació d’un nou auditori

Igualada impulsarà la creació d’un nou auditori

COMPARTIR

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, va fer valoració aquest dilluns al vespre de l’equador del mandat municipal en un acte organitzat pel Col·legi de Periodistes. Després d’una primera exposició de l’obra de govern de CiU, Castells va ser interpel·lat pels periodistes dels mitjans de comunicació locals.

I al mig del balanç dels primers dos anys del govern, dos anuncis relacionats amb l’àmbit cultural. El primer és que Igualada presentarà candidatura per ser Capital de la Cultura Catalana l’any 2021. El segon, que es crearà una comissió amb presència dels grups de l’oposició i de persones del teixit cultural de la ciutat per tal de “crear l’auditori que la ciutat necessita” davant la saturació del Teatre Municipal l’Ateneu.

Castells va fer especial èmfasi va fer en l’aposta del govern per la ubicació d’estudis universitaris, que és “la clau del futur de la ciutat”.

Pel que fa les infraestructures, Castells diu que “ara és el moment de posar al mapa i demanar” una connexió ferroviària que resolgui l’“ineficient” servei de FGC. També sobre el tren i com a alternativa al costós soterrament de l’estació d’Igualada, el batlle ha revelat que van estudiar traslladar l’estació al tram entre l’escola Gabriel Castellà i el barri del Sant Crist, una opció inviable per la pendent i corbatura del tram. Sobre l’altre gran peça de la mobilitat d’Igualada, el servei de Monbus Hispano Igualadina, el batlle va posar en valor l’auditoria que s’està fent i assegura que “si fos per Igualada li trauria la concessió al minut”.

El batlle igualadí va reivindicar també el treball amb la resta d’alcaldes de la Conca d’Òdena i assegura que “cada cop veig menys malament” la fusió dels municipis de la conurbació.

En un àmbit menys tangible, Marc Castells va reivindicar que “ha canviat de manera radical l’autoestima d’Igualada”.

FER UN COMENTARI

*