Inici Destacats Igualada impulsa un punt de trobada entre el sector públic i privat...

Igualada impulsa un punt de trobada entre el sector públic i privat per esdevenir referent en innovació

COMPARTIR

Igualada vol convertir-se en ciutat capdavantera en innovació. Així ho ha explicat l’alcalde, Marc Castells, en la presentació d’una nova iniciativa que vol facilitar la col·laboració entre els agents públics i privats. A través de la Taula per la Innovació, inspirada en la que ja existeixen en altres àmbits, ha afegit Castells, l’objectiu és combinar els esforços d’uns i altres per fer reeixir projectes transversals de la ciutat. Durant la presentació, el director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco, ha anunciat que la capital de l’Anoia rebrà el distintiu ‘Soc Smart’, per apostar per la innovació i ser referent en l’àmbit de les ciutats intel·ligents.

La iniciativa ha arrencat aquest dimecres amb la primera reunió de treball. Prèviament Castells, davant dels mitjans, ha volgut recalcar la voluntat del nou punt de trobada de “sumar complicitats” i, servir així, per sistematitzar el treball de consistori i agents locals per afrontar els reptes de futur que requereixen de la innovació. “L’aposta per la innovació és el futur”, ha recalcat.

A la presentació hi ha assistit el director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco, que ha aprofitat per anunciar que la capital anoienca rebrà el distintiu ‘Soc Smart’. Marco ha subratllat l’esforç que s’està duent a terme tant des de l’Anoia com d’Igualada en aquest sector i que fan que ja sigui un “referent en l’àmbit” i, per tant, ajudar a “vertebrar la nació digital que avança i que impulsa el Govern de la Generalitat”.

Des de TIC Anoia, el seu president, Jordi Solà, ha celebrat una iniciativa que ha de facilitar que “les TIC segueixin creixent a la comarca” i evitar que les empreses “marxin a la capital”.

La Taula, impulsada per l’Ajuntament i amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha celebrat aquest mateix dimecres una primera sessió. En ella han definit els objectius i el seu funcionament.

Gemma Aleman / ACN

 

FER UN COMENTARI

*