Inici Cultura Igualada i els Hostalets se sumen a la Nit dels Museus

Igualada i els Hostalets se sumen a la Nit dels Museus

COMPARTIR

Com cada any, entorn al Dia Internacional dels Museus que se celebra arreu el 18 de maig, tots els museus d’Igualada obriran les seves portes aquest mateix divendres al vespre, coincidint amb la sisena Nit dels Museus. Aquest dimecres n’ha exposat els detalls el regidor de Promoció Cultural, Pere Camps.

El Museu del Traginer Col·lecció Antoni Ros obrirà de 20 a 23h oferint visites lliures a la seva àmplia exposició de carruatges i estris vinculats a l’antic món dels traginers. De la seva banda, el Museu del Tren en Miniatura Railhome BCN programarà, de 22 a 23:30h, una visita guiada gratuïta nocturna amb brindis final amb copa de cava ferroviari. En aquest cas cal fer reserva prèvia –màxim dues places– trucant al 676 959 431.

El Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia oferirà igualment portes obertes a totes les sales de la seu central de Cal Boyer i un seguit d’activitats a partir de les 20h i fins la mitjanit, on enguany la dansa serà la principal protagonista. El programa s’iniciarà amb un taller d’improvisació de música i dansa a càrrec d’alumnes de l’Escola de Dansa del Consell Comarcal i de l’Escola Municipal de Música d’Igualada. Tot seguit, a les 21:30h, es podrà veure l’espectacle The Meeting, amb Glòria Ros i Denitsa Dikova. I, a partir de les 22h, hi haurà demostracions i ballades populars simultànies: Atreveix-te i balla Bollywood amb Bollywood Igualada, Country a càrrec de l’Associació Anoia Country i Swwing amb SwingAnoia.

Des de les 21h també es proposa participar en un taller creatiu d’accessoris en pell per a totes les edats, a càrrec d’Inquiet. També s’ofereix veure l’exposició El jardí de les delícies, que mostra treballs dels alumnes del cicle formatiu de grau mig d’Artesania de Complements en Cuir de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps. També es podrà sopar en una foodtruck ubicada al Museu per l’ocasió.

El Museu de la Pell, però, també es podrà visitar de dia i obrirà portes entre el divendres 18 i el diumenge 20 de maig en l’horari habitual: divendres de 10 a 14 i de 16 a 20h i el cap de setmana d’11 a 14h. També es podrà seguir la visita guiada gratuïta a tots els espais de Cal Boyer i Cal Granotes, diumenge 20 a les 11:30h.

Els Hostalets de Pierola celebra la ‘Nit dels Museus’

El proper dissabte, dia 19 de maig a partir de les 20 h, el Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica s’uneix a la celebració de la Nit dels Museus amb una experiència interdisciplinària entre el CRIP i el Centre d’Estudis Musicals Cal Maristany. En l’edició d’enguany, els professors de l’escola de Música participaran en la ‘Nit del Museus’ amb la organització de tallers musicals. Són tallers adreçats a tota la família on es treballarà amb diversos tipus d’instruments amb l’objectiu de construir un paisatge sonor basat en la fauna que va habitar aquests indrets durant el Miocè, ara fa 12 milions d’anys.

El primer taller s’iniciarà a les 20:15h i el segon a les 21:15 h i la inscripció es formalitzarà en el mateix recinte. Simultàniament, des del CRIP s’oferirà la oportunitat de realitzar gratuïtament una visita comentada a l’exposició “Els Hostalets de Pierola: una finestra al Miocè” que en aquesta edició presentarà especialment les restes fòssils de la Laia (Pliobates cataloniae), descrit a partir de les troballes realitzades al jaciment de Can Mata i publicat el 2015.

Per completar la vetllada els visitants podran gaudir a preus assequibles d’una fideuà i dels postres de la « llar del meus dolços ».

FER UN COMENTARI

*