Inici Destacats Igualada Som-hi reivindica la reducció de 208.000 euros en quatre anys amb...

Igualada Som-hi reivindica la reducció de 208.000 euros en quatre anys amb l’eliminació d’un càrrec de confiança

COMPARTIR

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberta) reivindica haver aconseguit que el govern de Junts per Igualada s’hagi vist obligat a modificar la seva proposta de càrrecs i sous pel proper mandat. Amb l’objectiu de reduir la despesa i igualar-la a la del darrer mandat, Igualada Som-hi ha introduït al mateix ple una esmena perquè el govern la considerés. El portaveu de la formació, Jordi Cuadras, ha començat la intervenció amb un contundent “Igualada Som-hi som opció de govern i volem governar. I si estiguéssim al govern faríem un altre repartiment de càrrecs i sous. Per tant, no recolzarem el cartipàs que vostès presenten”. Cuadras ha afegit que “Vostè, senyor Castells, potser encara no ha entés que està en minoria i que ha d’escoltar l’oposició”.

En aquest sentit, Igualada Som-hi ha desgranat la seva proposta perquè la despesa de sous pel proper mandat quedés reduïda fins a equilibrar-se amb la que hi ha hagut el darrer mandat amb una rebaixa global de 208.000 euros: “Considerem que les retribucions que vostè presenta són excessives i no estan justificades. Per això li demanem que ho replantegi, que modifiqui el seu cartipàs, que redueixi la despesa i renunciï a un càrrec de confiança”. L’alcalde Marc Castells ha entrat en un cara-cara amb Jordi Cuadras fins al punt de discussió en el qual Castells ha suspès el Ple i ha citat Cuadras al seu despatx per a debatre la proposta, tot fent-li diversos retrets. Malgrat la insistència perquè Igualada Som-hi retirés la seva proposta, Jordi Cuadras s’ha mantingut ferm i, finalment, Marc Castells ha acceptat renunciar a un càrrec de confiança i a rebaixar la despesa en sous, tal i com demanava la formació d’esquerres i progressista.

Igualada Som-hi també ha fet un anàlisi polític del cartipàs proposat pel govern de Junts per Igualada tot justificant perquè no hi votarien a favor. Jordi Cuadras ha detallat que la formació integrada per PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta, faria un repartiment diferent de les regidories de l’Ajuntament si governés i ha especificat que crearien la regidoria de Feminisme i LGTBI, donarien molta més importància a la regidoria de Sostenibilitat per promoure el reciclatge, la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic, reincoporarien sota el paraigua de Cultura la responsabilitat d’equipaments com la Biblioteca Central, l’Arxiu Municipl i el Museu de la Pell, i no acceptarien que la regidoria d’Urbanisme passés a dependre d’alcaldia, tal i com proposa Junts per Igualada: “Ho trobem un precedent altament dubtós i, a més tenint en compte la política de requalificacions a mida que ha fet el govern els darrers anys i havent escoltat com l’alcalde es nega, sistemàticament, a fer un nou POUM”, ha reblat Cuadras.

1 COMENTARI

  1. Ja era hora que algú li cantés les quaranta a aquest noiet, que dissortadament, tornem a tenir escalfant cadira i xuclant salari d’alcalde. Aquest es pensa que és omnipotent i les paraules d’en Cuadras l’han posat al seu lloc i li han abaixat els fums i la vanitat que desprèn el noi en totes les ocasions, des de sortir a primer pla a les fotos fins a veure’s incapaç de donar arguments a la cara i haver de citar al seu contrincant a porta tancada. És el de més baix nivell que ha tingut l’ajuntament d’aquesta ciutat en vuitanta anys. Ara la candidatura “Igualada som-hi” ha de posar-lo n’evidencia i descobrir la veritable nul·litat del personatge.

FER UN COMENTARI

*