Inici Destacats Igualada Som-hi lamenta que el jurat dels Premis Ciutat d’Igualada no sigui...

Igualada Som-hi lamenta que el jurat dels Premis Ciutat d’Igualada no sigui paritari

COMPARTIR

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberta) ha lamentat que, un any més, el jurat dels Premis Ciutat d’Igualada tingui una gran bretxa de gènere a l’estar format per 39 homes i només 14 dones. Aquest és el tercer any que la formació progressista denuncia la situació i reclama al govern de Junts mesures per afavorir la igualtat. Davant la inacció del govern, però, demana que Marc Castells tingui el valor de dir “que no pensa actuar al respecte i que, pel seu govern, aquest és un tema sense importància”.

La regidora d’Igualada Som-hi Montse Montaña explica que “declarar-se feminista és més fàcil que exercir-ho. Només podem entendre la inacció del govern de Junts des del no compartir la necessitat de la paritat com una mesura per treballar per la igualtat efectiva de les dones a l’esfera pública. Després de tres anys reclamant que el jurat sigui paritari, entenem que el govern de Marc Castells creu que no hi ha dones a Igualada preparades i referents per formar part del jurat dels Premis Ciutat d’Igualada”. Montaña demana que el govern “no contesti amb un ‘ho tindrem en compte’ condescendent i que tingui el valor de reconèixer que no té la intenció de fer res al respecte”.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, considera que “l’Ajuntament és el primer òrgan que ha de predicar amb l’exemple a l’hora de vetllar per la igualtat entre homes i dones i que sigui una aposta transversal a tots els departaments i accions que fa. Molt sovint sentim dir a l’alcalde que el seu és un govern femení perquè té quatre tinentes d’alcalde però això no deixa de ser només un titular de cara a la galeria si després no hi ha accions concretes que tinguin per objectiu la igualtat. Un govern femení no té perquè ser un govern feminista tal i com, malauradament, podem comprovar”.

FER UN COMENTARI

*