Inici Destacats Igualada Som-hi denuncia talls de llum reiterats al barri de Montserrat i...

Igualada Som-hi denuncia talls de llum reiterats al barri de Montserrat i reclama solucions

COMPARTIR

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberta) ha denunciat que el barri de Montserrat d’Igualada fa un mes que pateix reiterats talls de lllum. Durant les darreres setmanes se n’han comptabilitzat fins a sis que se sumen als talls que altres hiverns també hi ha hagut, tot i que aquest any la situació ha anat a més i és “insostenible”.

En roda de premsa, el regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, ha denunciat la situació i ha explicat les accions que ha emprès el seu grup municipal. Acompanyat de diversos veïnes i veïns afectats, Cuadras ha lamentat que “és una situació absolutament intolerable i per això fem aquest crit d’alerta per demanar una solució a Endesa i que l’Ajuntament, la Generalitat i el Síndic de Greuges facin tota la pressió a la companyia”.

Jordi Cuadras afirma que “volem que tots els barris siguin de primera i això vol dir que tots els barris de la nostra ciutat tinguin garantits els serveis. El servei de la llum és bàsic. I més en ple hivern i en un moment de pandèmia en el qual es recomana que la gent es quedi a casa i minimitzi la seva mobilitat. Això no pot continuar així, és inadmissible que en ple hivern hi hagi veïnes i veïns que es quedin hores sense llum. Estem parlant d’unes 150 persones afectades, moltes d’elles de gent gran i famílies amb nenes i nens. En ple segle XXI això no es pot permetre”.

La regidora d’Igualada Som-hi, Irene Gil, ha recordat que “quedar-se sense llum vol dir quedar-se sense aigua calenta, sense estufes, sense calefacció, sense nevera ni congelador o sense televisió, que per molta gent gran és l’única manera de tenir una finestra oberta a l’exterior. També sabem que al barri de Montserrat hi ha el cas d’una persona que utilitza un equip sanitari de suport respiratori que li és imprescindible per respirar bé i cada vegada que marxa la llum ho viu amb una gran angoixa i gent que viu sola que si no té llum no pot tenir activat el servei de teleassistència per si té una urgència amb el perill que això suposa”.

Les vivendes afectades són les que reben la llum del transformador ubicat a la plaça d’Alcàntara, que és el més antic del barri de Montserrat, per la qual cosa Igualada Som-hi demana a Endesa que faci una revisió i reparació dels danys que pugui tenir per assegurar la potència necessària i un servei òptim. És una estació que va ser construïda a l’any 1958 i que els darrers anys ha patit un deteriorament que provoca talls de llum que aquest any han passat a ser molt reiterats, per la qual cosa demana una inversió urgent.

Requeriments i cartes per escrit

Jordi Cuadras ha enviat un requeriment per escrit al responsable de la xarxa elèctrica d’Endesa a la Catalunya Central i també ha demanat per carta una solució al conseller d’Empresa de la Generalitat, Ramon Tremosa, que és qui té la competència de garantir un correcte subministrament segons marca l’article 133 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. Igualada Som-i també ha fet arribar requeriments per escrit al Síndic de Greuges de Catalunya i al govern de l’Ajuntament d’Igualada. Per la seva banda, les veïnes i veïns també faran la denúncia pertinent a l’Oficina de Consum i portaran la situació a la Síndica Municipal de Greuges d’Igualada.

La situació de talls de llum afecta diversos barris de Catalunya i el grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberta) ha estat en contacte amb regidors d’altres ciutats afectades com Sabadell, Barcelona i Badalona per a compartir informació i accions a dur a terme. En aquest sentit, cal recordar que fruit de les denúncies Endesa va ser multada amb 25.000 euros per un tall de llum en un barri de Figueres fa dos anys.

COMPARTIR

2 COMENTARIS

    • Estic d’acord que pot ser així però la gent que paga la seva llum religiosament no han perquè patir el mal ús que altres li puguin donar. En aquest cas justament per la zona no crec que sigui el motiu de tall sinó les instal·lacions obsoletes per el segle que vivim!

FER UN COMENTARI

*