Inici Destacats Igualada Som-hi considera urgent aplicar la seva proposta de conciliació familiar i...

Igualada Som-hi considera urgent aplicar la seva proposta de conciliació familiar i laboral pels alumnes en aïllament

COMPARTIR

Coincidint amb l’inici del curs escolar i davant l’aïllament que ja hi ha hagut d’alguns alumnes de la capital de l’Anoia, Igualada Som-hi considera “urgent” que l’Ajuntament impulsi el projecte “Concilia” que la formació va proposar la setmana passada dins una bateria de 15 projectes per afavorir la recuperació. Igualada Som-hi troba del tot insuficient l’ajuda que es planteja la Generalitat per les famílies en situació vulnerable que tinguin fills que hagin de fer aïllament i considera que l’Ajuntament ha de fer un pas endavant i liderar un projecte per donar una resposta digna a les famílies que es trobin en aquesta situació.

El projecte “Concilia” que proposa Igualada Som-hi “és un Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) destinat a facilitar el suport en el propi domicili per tal de tenir cura del nen o nena que ha de fer quarantena o aïllament domiciliari. Va dirigit a totes aquelles famílies on els membres de la llar en edat laboral es troben treballant en l’actualitat i tenen un menor que ha de fer aïllament domiciliari. Es facilitaria un servei d’atenció al domicili durant 14 dies amb un horari adaptat a la jornada laboral del nucli familiar. El personal que es desplaçaria al domicili aniria equipat dels equips de protecció individual tal i com indiquen els protocols de seguretat i com ja es fa, per exemple, en els casos de gent gran.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, afirma que “demanem que l’Ajuntament faci una aposta contundent i s’anticipi en termes de conciliació. Especialment blindant la dona en el mercat laboral i vetlli i acompanyi a les famílies en la tornada a l’escola, posant a disposició de les famílies els serveis complementaris que siguin necessaris per tal de tenir cura dels menors en cas d’aïllament i minimitzi l’impacte en l’economia domèstica. El projecte “Concilia” que proposem afavoreix tot això i també permet crear nova ocupació en un sector com el de les cures”.

Cuadras recorda que “sempre hem dit que aquesta crisi no pot ser que la tornin a pagar les dones, cal que el feminisme estigui al centre. En cas de tenir cura d’un infant en aïllament obliga a que una persona de la llar demani un permís i, com acostuma a ser la persona que cobra menys, habitualment aquesta renúncia al mercat laboral per fer la tasca de cura recau en les dones. Ho hem d’evitar i hem d’aconseguir garantir que les dones no hagin de renunciar a la feina”.

Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Som-hi) destaca que amb el programa “Concilia” s’aconsegueixen diversos objectius i per això en reclama el seu debat i el seu impuls al govern de la ciutat: facilita la conciliació laboral, familiar i personal, ofereix una atenció bàsica de cura, educativa i lúdico-social als menors en aïllament, evita la propagació de contagis i redueix les desigualtats en el mercat laboral , especialment en clau feminista. La formació d’esquerres i progressista ha destacat i agraït l’esforç de la comunitat educativa, l’administració, els alumnes i les famílies en la tornada a l’escola.

2 COMENTARIS

    • Quin comentari mes patetic, Joanma. Soc mare soltera i jo no em canso d’escoltar propostes, al contrari, agraeixo que hi hagi una formació política que pensi en com ens ho farem si aïllen els nostres fills. Gracies per pensar amb nosaltres, Igualada Som-hi

FER UN COMENTARI

*