Inici Destacats Igualada Som-hi acusa JxCat i ERC de fer un ús partidista de...

Igualada Som-hi acusa JxCat i ERC de fer un ús partidista de les polítiques d’educació

COMPARTIR

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberta) ha demanat que Junts x Catalunya i ERC que deixin d’utilitzar l’educació per enfrontar-se i llençar-se retrets partidistes. Després dels diferents episodis de la setmana passada arrel del pas a escola pública de l’Ateneu i de la demanda de crear una línia de secundària de les Escolàpies, el regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, afirma que “no pot ser que ERC utilitzi l’Ateneu per a disparar contra JxCat i no pot ser que JxCat utilitzi les Escolàpies per a disparar contra ERC. Prou d’aquest espectacle, estem parlant de l’educació dels infants de la ciutat i això mereix molt més respecte”.

Cuadras explica que “uns des de l’Ajuntament i els altres des del Departament d’Educació de la Generalitat, tenen a les seves mans fer el que no han fet: tornar convocar la taula de planificació educativa d’Igualada. Quan a l’Ajuntament hi governava l’Entesa i a la Generalitat el tripartit d’esquerres i progressista, es van convocar taules Ajuntament-Generalitat per a planificar l’educació de la ciutat. D’aquí en va sortir la creació de l’escola pública Dolors Martí, l’impuls de la xarxa d’escoles bressol municipals o la creació del nou institut públic Badia i Margarit”.

El portaveu d’Igualada Som-hi recorda que “no van ser bolets, sinó que va ser fruit d’un treball de planificació. Si hi hagués hagut aquest treball de planificació, no ens trobaríem ara amb la polèmica de la falta d’acord Generalitat-Ajuntament en el tema de l’Ateneu o en la falta d’acord pel tema de les Escolàpies. Seguin, parlin i planifiquin. Una planificació que vagi als fonaments amb dades demogràfiques, d’alumnes que arriben a la ciutat i de l’evolució dels diferents barris i districtes. Deixin de fer batalla política amb l’educació i tornin a convocar la taula de planificació educativa d’Igualada”.

Igualada Som-hi recorda que “el pas que ha fet l’Ateneu per a convertir-se en la sisena escola pública és, sense cap mena de dubte, una de les notícies del mandat, que ens apropa a un major equilibri entre l’oferta pública i concentrada a la ciutat i que permetrà, també, que Igualada tingui una nova escola bressol municipal, tal i com Igualada Som-hi vam introduir al Pressupost de l’Ajuntament. Més educació pública vol dir més igualtat d’oportunitats i per nosaltres això és motiu de celebració. Celebrem la sisena escola pública, demanem que Generalitat i Ajuntament tanquin un acord el més aviat possible i reclamem començar els tràmits per a que l’escola bressol sigui municipal”.

La formació d’esquerres i progressista recorda que “Catalunya té les competències en educació i que el govern de la Generalitat només dedica un 3,9% del PIB a educació, quan la Llei d’Educació de Catalunya aprovada pel Parlament obliga a dedicar-hi el 6%. Igualada Som-hi defensem el servei públic d’educació de Catalunya per una educació de qualitat, que vetlli per l’interès general i promogui la diversitat”.

1 COMENTARI

  1. El dia que es giri la truita, veurem el noiet que fa d’alcalde amagat per no ser vist i que li cantin les quaranta per tota la decadència que ha portat a la ciutat aplicant el partidisme descarat. És una vergonya colossal haver d’aguantar els capricis d’aquest noiet i fer mèrits per continuar vivint amb l’esquena dreta, talment com mantenir una pancarta deplorable al balcó de l’ajuntament pensant-se que és casa seva. Ai del dia que deixi la cadira… Millor que ara l’entreni a fer atletisme el seu sogre

FER UN COMENTARI

*